LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i lokstallarna. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.


I Växjö finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Cool, kreativ och trygg.

Hej, jag heter Magnus och är rektor på skolan. LBS Växjö utmärks av att vi har elever och medarbetare som brinner för den moderna tekniken och som vill använda den på ett kreativt sätt för att möta morgondagen. Vi har mycket stor trivsel på skolan, vilket vi ser bevis på i bland annat elevenkäten.

Det bästa med att vara rektor på LBS Växjö är först och främst att jag får träffa alla dessa härliga elever och den kreativa personalen. Jag är också stolt över att få representera skolan då det står för mycket god kvalitet.

Jag vill att du efter tre år på LBS Växjö ska känna dig trygg med dina kunskaper och att du har en kreativ anda där du vågar testa nya vägar för att utveckla dig själv och din omgivning.

Mitt råd till dig som börjar hos oss är att ta till vara på din tid här. Det går fort när man har roligt!

/Magnus Andersson

 

Antal elever på skolan

71

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS Esport awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Hej på dig!

Vår skola är ett riktigt ”power house” inom spel, estetik, grafik och teknik. Här finns plats för alla och man känner sig sedd av både lärare och vår roliga rektor Magnus, bästa rektorn ever! Vi har väldigt kul i skolan och därför känns det heller inte jobbigt att gå hit. Här uppmuntras kreativt skapande så du kan utvecklas och bli ditt bästa kreativa jag. Kom och besök oss på öppet hus eller elev för en dag och bli LBS:are du med!

/Eleverna på LBS Växjö

Skolan med ett ord

gemenskap!