LBS logo

NO PLACE LIKE 127 .0.0.1

För dig som har sökt till oss!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först å främst, den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben. Första dagen i skolan är den 17 augusti kl 8.20 – vi ser fram emot att träffa dig!

 

Din första tid på skolan kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också alla andra elever på skolan. Den här tiden är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet.

 

Våra unika lokaler, som även kallas för lokstallarna, ligger nära Växjö Resecentrum, vilket gör det enkelt att pendla. Vi är glada att kunna berätta att vi även kommer expandera till höstterminen, vilket innebär att vi får ännu mer plats till bl.a. utrymme att hänga och att vara kreativa i.

Magnus Andersson, rektor

Kontakta oss

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Fyll i formuläret nedan så kommer rektor Magnus att hjälpa dig. Lite längre ned finns information från gymnasieantagningen hur allt går till.

 

Så här fungera antagningen i sommar

Gymnasieantagningen  gör reservantagning mellan den 5 augusti till 14 september där du kan bli antagen om du inte redan är det. Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar finns mer information via gymnasieantagningen. Vi som skola tar över antagningen den i samband med skolstart.


Vad får man göra?grafisk design

En bild säger mer än tusen ord! Det är något som vi på Grafisk design verkligen tror på. Att måla, illustrera, skapa karaktärer, böcker, tidningar, marknadsförningsmaterial eller logotyper är bara lite av allt spännande som vi gör. Här får du under tre år chansen att utveckla dina kunskaper och få kompetens inom grafisk design med kurser som lär dig de tekniker du i framtiden kommer behöva inom olika yrken.

Du kommer att få lära dig att kommunicera och framföra budskap med hjälp av bilder och grafik. Precis som du får lära dig bildspråk får du även lära dig relevanta program såsom Adobe Photoshop, Adobe illustrator, Adobe Indesign samt många fler!


Vad får man göra?Spelgrafik

På LBS Växjö älskar vi spel. Oavsett om du spelar Overwatch, League of Legends, Dark Souls, Animal Crossing eller World of Warcraft har du säkert någon gång känt suget efter att få skapa dina egna karaktärer eller miljöer. Det är precis vad du får lära dig om du väljer att gå Spelgrafik hos oss.

Vi låter dig skapa det du vill och lär dig hela processen från idé till färdig produkt redo att spelas. Du får skissa upp dina egna karaktärer och se dem få liv genom 3D-program som Autodesk Maya och Autodesk Mudbox för att sedan implementera dem med hjälp av en grafikmotor som t.ex. Unity. Dessutom får du även lära dig att animera; både i 3D och 2D. Vill du börja jobba inom spelindustrin med att designa och skapa spel så sök till Spelgrafik!


Vad får man göra?Spelutveckling


Vad får man göra?Systemutveckling