Anisa Susic: En ovanlig kombo, matte, engelska, resor och dans

Anisa vet att hon har en ovanlig ämneskombination, logisk matte och språk i en och samma person. När vi har hängt en stund tillsammans på skolans tänker jag att det kanske speglar det henne mer än man först inser. Första upplevelsen av Anisa är en sprallig, glad, härlig och mycket varm person, men innan man vet ordet av lyser det ämnespassion, skärpa och klokskap i de alltid glada ögonen.

– Jag är behörig gymnasielärare i matte och engelska, det är lite ovanligt men under min gymnasietid på naturprogrammet i Tingsryd märkte jag att jag faktiskt var lika intresserad av och bra på båda ämnena. Jag tog examen från lärarhögskolan i vintras och har under våren jobbat på en grundskola och undervisat i matematik. Det har varit kul och nu ska det bli fantastiskt spännande att verkligen få ta tag i era kurser ordentligt och från grunden, även om det i ärlighetens namn är lite läskigt att få starta en ny skola.

– Mitt stora intresse förutom musik och dans är att resa, jag har rest mycket både på fritiden och i min utbildning. Jag har faktiskt gjort tre av terminerna under lärarutbildningen utomlands, ett halvår i USA, ett i Dublin och ett i Kenya. Att uppleva nya kulturer är det mest spännande jag vet!

– Nu passar jag på att resa en sväng igen, denna gång blir det bland annat Kroatien. Under tiden hoppas jag att ni njuter av sommarlovet så ses vi i augusti!

/Anisa