LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler på Träslövsvägen. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Varberg finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system-, musik-, e-sports och spelbranschen.

Möt rektorn på LBS Varberg

Hej, jag heter Johan och är rektor på skolan. Det som är typiskt för LBS är närheten mellan elever och personal och den kreativa miljön på skolan. Stämningen präglas av ömsesidig respekt, värme och humor. Våra elever är trygga och tycker att relationen till lärarna är en av de bästa sakerna med skolan.

Efter tre år hos oss vill jag att du ska känna att du haft möjligheten att växa. Både som person och inom den inriktning du valde. Många tänker att gymnasievalet avgör framtiden men så behöver det inte alls vara. På LBS i Varberg är alla utbildningar högskoleförberedande.

Oavsett om du har ett starkt intresse eller bara är nyfiken på våra kreativa utbildningar så är du varmt välkommen till oss!

/Johan Lyckaro

 

Antal elever på skolan

134

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

Hangout med HeatoN


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Eleverna har ordet

Hitchcock, Avedon, Notch och Mercury, vad har dessa personer gemensamt? Alla har varit eller är stora namn inom sin kreativa bransch, de främjande kreativitet och individualitet. Precis detta vill LBS ta fram hos varje elev, här uppmuntras kreativt skapande så du kan utvecklas och bli ditt bästa kreativa jag. Din upplevelse, din dröm, din verklighet. Creators, welcome to LBS!

/Eleverna på LBS Varberg

Skolan med ett ord

sweet!