LBS logo

Vanliga frågor

Här hittar du frågor och svar på det mesta som rör våra utbildningar och skolar. Om du inte hittar vad du söker, kontakta oss på varberg@lbs.se.

Har jag egen dator på LBS?

Du får en egen bärbar dator som du lånar av skolan under gymnasietiden. De datorer vi använder är HP ZBook 15 G5, DELL Latitude 5580, HP Zbook 15 G3. Det finns även iMacs för bild- och filmredigering, samt stationära E-sportdatorer.

Hur ser er elevhälsa ut?

Vi har specialpedagog, skolsköterska och studie- & yrkesvägledare på plats. Vår skolläkare,
kurator och psykolog kommer när de behövs.

Vilka datorer har ni? Får man egen?

Alla elever får en egen dator under de tre år som de är elever på skolan. Datorerna är
kraftfulla nog för att klara alla krävande program som vi använder.

Vilka samarbeten har ni med bransch/näringsliv?

Vi arbetar ofta i skarpa projekt tillsammans med organisationer och företag där våra elever
får testa sin samarbetsförmåga och kreativitet under verklighetstrogna förhållanden.

Vilka lokala event har ni under året?

Vi samarbetar med LBS-skolor över hela landet i Game Awards där eleverna tävlar mot varandra med de spel som de har skapat i utbildningarna Spelutveckling och Spelgrafik. Vi samarbetar på samma sätt i Music & Media Awards där eleverna tävlar med foto, film, design och musik i ett stort event. Under våren hålls också LBS E-Sport league där våra e-sport lag tävlar mot andra LBS skolor. Ligan avslutas under LBS E-Sport Awards som är ett stort event där finalen spelas.

Vi kommer också att ha ett EXPO den 20 maj 2022 där vi öppnar upp dörrarna på skolan för att visa elevarbeten för alla som är nyfikna på att se vad vi gör på skolan.

När gör jag mitt val?

Den preliminära ansökningsperioden i Sverige sträcker sig från mitten av december till mitten av februari, din SYV vet vilka datum som gäller för dig. Under april får de flesta sitt preliminära antagningsbesked. Det betyder inte att det verkligen blir där du börjar till hösten, första antagningen är mer som en provomgång.

Hur fungerar idrotten?

Under de fysiska delarna i kurserna hyr vi in oss på olika platser för att få en omväxlande upplevelse av idrotten. Simhall, bandy, dans eller fäktning? Hos oss får man pröva på massor av olika aktiviteter. De teoretiska kursmomenten genomförs på skolan.