LBS logo

För studie- och yrkesvägledare

Hej SYV! 👋

Vad kul att du vill veta mer om oss! På LBS Kreativa Gymnasiet finns utbildningar inom teknikprogrammet och det estetiska programmet. Här vill vi utmana våra elever att ta steget in i framtidens kreativa branscher och få en språngbräda till drömjobbet eller drömutbildningen.

 

 

/ Rosa Aarnes, Rektor


Vanliga frågor

Hur ser schemat ut?

Här kan du se ett exempel på en dag hos oss.

 

Hur fungerar idrotten?

Under de fysiska delarna i kurserna hyr vi in oss på olika platser för att få en omväxlande upplevelse av idrotten. Simhall, bandy, dans eller fäktning? Hos oss får man pröva på massor av olika aktiviteter. De teoretiska kursmomenten genomförs på skolan.

 

Får eleverna en dator?

Elever får en egen bärbar dator som de lånar av skolan under gymnasietiden. Datorn kan eleverna köpa loss för en mindre summa efter utbildningen. De datorer vi använder är HP ZBook 15 G5, DELL Latitude 5580, HP Zbook 15 G3. Det finns även iMacs för bild- och filmredigering, samt stationära E-sportdatorer.

 

Hur ser elevhälsan ut?

Vi har specialpedagog, skolsköterska och studie- & yrkesvägledare på plats. Vår skolläkare, kurator och psykolog kommer när de behövs.


Våra program

På LBS finns inriktningar inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Klicka gärna till programmen för att ta del av poängplaner, beskrivning av programmet och även filmer som beskriver varje program.