LBS logo

NU SLÅR LBS UPPPORTARNA I UMEÅ

Visste du att det händer mycket spännande på techfronten i Umeå? Nytänkande entreprenörer med rötter i Umeå har sannerligen satt sin prägel på denna stad, som idag ses som en framstående universitetsstad och en pionjär för innovation och företagande.

 

Vi på LBS vill bli en självklar del av Umeås akademiska centrum och berika det lokala gymnasieutbudet med vår nyöppnade skola. Genom att erbjuda en kvalitativ gymnasieskola med en unik miljö genomsyrad av kreativitet utbildar vi framtidens kreatörer. Spelgrafik, webbutveckling eller grafisk design – vad bultar ditt hjärta för? Varmt välkommen till LBS-familjen!

 

Har du frågor om starten? Tveka inte att kontakta mig, Lena Bergström, på: umea@lbs.se

LBS:are berättar om LBS! 💜

Hör våra fantastiska elever berätta om vad de tycker om LBS och skolan! 😊

 

Noel, 18 - Grafisk design

– Grafisk design är något som jag länge har hållit på med på fritiden och som jag har stort intresse för, berättar han.

 

Noel beskriver att utbildningen är bred och att de får arbeta verklighetstroget då de får skapa olika grafiska uttryck mot kund och mot ett specifikt tema. Favoritkursen är grafisk kommunikation.

 

– Dessutom kommer vi att jobba med typografi, layout och färg framöver, vilket jag tycker är väldigt kul, säger han. 

Mostafa, 17 - Foto & Film

– Jag vill bilda ett filmbolag och skapa egna filmer, det är min dröm, berättar han.

 

På utbildningen har Mostafa valt att få fokusera på film då det är hans stora intresse. Under utbildningen skapar han filmer, skriver mycket manus, arbetar med att ta fram rekvisita och redigerar filmer. 

 

– På LBS får man mycket frihet i sitt skapande. Självklart får man ramar av lärarna som också hjälper till. Jag tycker det är bra att det mycket eget arbete när det kommer till att skapa kreativt, berättar han.

Emil, 17 - Spelutveckling

– Jag ville gå ett högskoleprogram som kunde ge mig ett bra jobb i framtiden. Programmering känns som ett framtidsyrke och jag hade intresse för spel sedan innan, berättar han.

 

På skolan läser de alla grundämnen men får även lära sig programmera och göra olika spelprojekt. Det roligaste ämnet är matematik, en kurs han gillat mer och mer ända sedan 9:an.

Alexandra, 16 - E-sport

– Jag vill bli en professionell spelare inom Overwatch, därför valde jag e-sport på LBS. Jag är jättenöjd med mitt val, eftersom jag älskar att gå i skolan nu och är motiverad. Mitt bästa tips inför gymnasievalet är att gå efter dina drömmar och intressen, säger hon och ler.

 

På E-sporten får inte endast eleverna lära sig taktik inom olika spel, utan även lära sig mycket kring träningslära. Under andra året blir eleverna tilldelad en coach inom e-sport.

 

– Vi får lära oss hur man ska ta hand om kroppen för att orka spela. Det är lätt att man får ont i kroppen när man spelar länge, berättar hon.

 

Julia, 18 - Spelgrafik

På LBS Spelgrafik får man grundförutsättningar inom spelgrafik, och utbildningen är uppbyggd i flera steg.

 

– Första året får vi lära oss grunderna i traditionell bild, som ljus och skuggor. För att sedan kunna översätta detta till 2D. I trean arbetar eleverna mer i projekt tillsammans med spelutvecklare där de utvecklar koncept och får lära sig alla steg i processen, berättar Julia

Om LBS Kreativa Gymnasiet

Vi finns för att vi tror på att med kreativitet och upplevelser utvecklas ditt självförtroende och din förmåga att ta dig an livet. Många av framtidens jobb existerar inte ännu, vi finns för att hjälpa dig och samhället att framgångsrikt möta den utmaningen.

 

På LBS får du stöttning och utmaningar som utvecklar dig, vi är den där polaren som kan allt om kreativitet, nya branscher och ny teknik och som till varje pris vill göra dig bäst på att skapa upplevelser. Vi bygger alla våra utbildningar på de nationella högskoleförberedande programmen Teknikprogrammet och Estetiska programmet.

 

Hos oss får du hjälp att utmana dig själv och att våga tro på att allt är möjligt. Med fokus på ditt intresse i en trygg, inspirerande miljö hjälper vi dig att utforska din kreativitet, samtidigt som du får med dig med en högskoleförberedande utbildning i ryggsäcken.

 

Hur arbetar vi med kvalitet?

Inom LBS är vi måna om att ge alla elever goda förutsättningar att lära sig och utvecklas! Alla våra elever ska uppleva att de får en bra utbildning genom god undervisning av duktiga och engagerade lärare. Förutom att få det man som elev har rätt till enligt de lagar och regler som finns för gymnasiet – en bra utbildning i en trygg miljö – är det också viktigt för oss att ta varje elev ett steg närmare sina framtidsmål och drömmar.

Vårt kvalitetsarbete

Vad händer på vårt gymnasium?

LBS har över 18 skolor på 16 olika orter i Sverige, och därför har vi möjligheten att dra ihop awards och andra roliga event med alla skolor. För alla våra utbildningar har vi awards en gång per år för att hylla våra grymma elever!

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

LÄRARE BERÄTTAR OM LBS! 

Våra lärare finns för att du ska få utvecklas, lära dig och få stöttning att ta ditt kreativa intresse till nästa nivå under din gymnasietid. 🌟

 

Alve, lärare i Spelgrafik

 Animation som yrke – en viktig framtidssatsning

– Det är en växande marknad, framförallt inom animation för spel. Det finns en framtida arbetsmarknad för animatörer och det vore roligt om fler vågade satsa på en framtida karriär inom animation.

 

God stämning och kollegiala diskussioner utmärker LBS 

– Det bästa med LBS är kollegorna. Vi är en bra blandning av lärare med olika sätt att arbeta och olika sätt att se på professionen. Det skapar ofta bra kollegiala diskussioner på hög nivå. Stämningen är god mellan oss kollegor och mellan lärare och elever.