LBS logo

här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i Trollhättans filmdistrikt. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Trollhättan finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, musik- och spelbranschen.

Möt rektorn på LBS Trollhättan

Hej, jag heter Fredrik Ohnesorge och är rektor på skolan. Det bästa med LBS är att få möta alla kreativa och härliga elever som går på skolan. Vi arbetar mycket för att eleverna ska känna sig välkomna och att vi bemöter varandra med respekt. 

Elever och lärare arbetar tillsammans för att vara i topp när det gäller högst trivsel bland elever i Trollhättan. Här kan du vara den du vill vara, skolan har en mysig gemenskap och alla brinner för samma sak: kreativitet. I skolans miljö blir långa dagar roliga och mysiga. Våra engagerade lärare bryr sig om dig som elev och vet vad som krävs för att du ska lyckas inom den bransch som du brinner för och vill utvecklas mot.

Efter studenten vill jag att du ska ha med dig att du har gått på en underbar skola som andas kreativitet och som har gett dig en fantastisk utbildning. Du ska känna att LBS-Trollhättan har hjälpt dig, att du fått en bra utbildning och att du är förberedd för dina framtida studier eller för yrkeslivet.

Mitt råd till dig som är nyfiken på LBS och våra utbildningar är – kom och besök oss!

/Fredrik Ohnesorge

 

Antal elever på skolan

178

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

E-sport Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Eleverna har ordet

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, animationer och mega-event. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället. YouTube generationen, nu tar vi över!

/Eleverna på LBS Trollhättan

Skolan med ett ord

sweet!