LBS logo

Kreativt gymnasium i Trollhättan!

Studenten 2021

HEJ!

Studentfirandet på LBS gick av stapeln under trivsamma former och våra elever skötte sig i vanlig ordning fullständigt exemplariskt. Detta blev också sista utspringet i lokalerna på Nohabgatan eftersom det nästa år blir utspring i Schwans villa istället. Vi från LBS önskar alla elever ett riktigt fint sommarlov och ser fram emot att få träffa både gamla och nya elever till hösten igen.

 

//Fredrik Ohnesorge

 

Du har väl inte missat att vi flyttar till Schwans villa?

Under nästa läsår flyttar vi till nya spännande och kreativa lokaler mitt i stan!

Mer info hittar du här.

 

Nu ska du äntligen få välja gymnasium. Vi hoppas verkligen att du hittar rätt utbildning för just dig. Vill du ha en kul gymnasietid full med kreativt skapande och samtidigt vara förberedd för framtidens kreativa branscher och vidareutbildningar när du pluggat klart är vi skolan för dig. Vårt jobb är att hjälpa dig bli grym inom ditt unika intresse så att du efter gymnasiet kan gå ut och sätta siktet mot ditt drömjobb.

//Fredrik Ohnesorge, Rektor

 

 

 

 


Våra program

På LBS kan du välja utbildning utifrån ditt specifika intresse med grund i de högskoleförberedande programmen Estetiska programmet eller Teknikprogrammet. Du söker via din hemkommuns antagningsenhet. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Vill du veta var vi äter lunch? Om man får busskort eller kanske hur svårt det är att komma in? Här finns svar på de valigaste frågorna vi får från elever som du och från föräldrar.

Stories

Se alla stories

Välkommen till LBS Trollhättan

Vi utbildar dig för framtidens kreativa branscher. LBS är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet. På LBS får du bästa möjliga förutsättningar att kunna påverka din egen framtid och lyckas i framtidens kreativa branscher. Med kunskap, självförtroende, trygg skolmiljö och motivation är detta möjligt.

 

Program på LBS Trollhättan

På LBS Trollhättan erbjuder vi gymnasielinjerna teknikprogrammet och estetiska programmet. Inom de nationella programmen erbjuder vi fördjupningar inom E-sport, Foto & film, Grafisk design, Media-beteende, Musikproduktion, Spelgrafik och Spelutveckling. Passa på att läsa lite mer om skolan här!

 

Adress

Nohabgatan 17

461 53 TROLLHÄTTAN