LBS logo

Kreativt gymnasium i Trollhättan!

Information gällande Studenten 2021

HEJ!

Studentfirandet på LBS kommer att genomföras den 11 juni. Det blir ett firande i ett alternativt format, anpassat efter beslut och rekommendationer från nationella myndigheter. LBS följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och på grund av det rådande läget med coronapandemin så är det inte möjligt att fullt ut genomföra ett traditionellt studentfirande. Vi vill ändå kunna ge dig som student ett fint avslut på dina gymnasiestudier anpassat efter den nya vardagen. Här hittar du frågor och svar om årets studentavslutning Hur ska studenten genomföras? Studentfirandet på LBS kommer att vara sammanhållet såtillvida att alla elever kommer att kunna delta vid en och samma sittning. Vi kommer dock av logistiska skäl ha två starttider. Se schema för dagen nedan.

På vilket sätt följs rekommendationer från Folkhälsomyndigheten? Vissa inslag som hör studenten till anpassas för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer att ha en sittning men där många förberedelser gjorts för att minska trängsel och tiden tillsammans under måltiden. Övrig tid kommer att vara uppdelad mellan esteter och tekniker som då följer dagens program på var sitt håll.

Vad gäller för utspringet? Utspring genomförs klassvis. Här är vår bedömning utifrån de nya rekommendationerna att den närmaste familjen, dvs. föräldrar och syskon (eller motsvarande) kommer att kunna delta vid själva utspringet. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och en förutsättning för att anhöriga ska kunna delta är att trängsel kan undvikas och besökare kan hålla avstånd till varandra. Viktigt i sammanhanget är att anhöriga inte kommer för tidigt, rekommendationen är att man som tidigast är på plats ca 5-10 min före utsatt tid. Efter utspringet väl är genomfört är det också viktigt att man relativt skyndsamt avviker för att fortsätta firande hemma. Detta för att bereda plats för nästkommande klasser och deras vårdnadshavare. Detta för att i möjligaste mån undvika större folksamlingar och trängsel så att dagen blir en positivt minne som förhoppningsvis inte får några negativa efterverkningar.

Vad gäller för studentkortegen? Folkhälsomyndighetens bedömning är att studentflak med kortege inte ska förekomma. Större gemensamma ceremonier, samlingar eller parader för samtliga avgångselever eller hela skolan bör inte heller anordnas. Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation kommer det därför inte att anordnas en studentkortege i Trollhättan i år.

Vad gäller för elever i riskgrupp eller med milda symtom? Elever med symtom – även milda – måste stanna hemma för att skydda utsatta och andra från att bli smittade. Vad är mitt ansvar som elev? Vårt mål är att du som student ska få ett fint avslut på dina gymnasiestudier trots rådande omständigheter. Det är viktigt att vi följer rekommendationer för att minska smittspridningen. Här är några saker som du kan tänka på. ● Tvätta händerna med tvål och vatten ● Om du är sjuk eller har milda symtom under studentdagen så ska du stanna hemma.

Så här kommer dagen att se ut:

10.30 – Starttid för Teknik. Detta gäller endast studenterna, ej anhöriga och andra elever. Eleverna kommer även att fotograferas. 11.00 – Starttid för Estet. Detta gäller endast studenterna, ej anhöriga och andra elever. Eleverna kommer även att fotograferas. Programmet kommer att ske aningen omlott för att dagen skall flyta på smidigt. Teknikeleverna startar med KLF i anvisat klassrum för bl.a. signering av mössor. Därefter lunch klockan 11.00 Ca 12 startar fotograferingen för TE. Utspring ca 12.30 Esteteleverna startar med lunch klockan 11.00. Klockan 12 samlas klasserna i anvisat klassrum för bl.a. signering av mössor tillsammans med KLF. Ca 12.30 fotografering. Klassvis utspring med start ca 13. Avslutningsvis förväntar vi oss en trevlig och lyckad men naturligtvis också en skötsam och nykter student.

Har ni vidare frågor, tveka inte att höra av er! Rektor: fredrik.ohnesorge@lbs.se 0520-474 871, Klf för EP18 & KR 18 – jonas.galatius@lbs.se Klf för SG18 & GD18 niklas.persson@lbs.se Klf för SU18 – anna.dahlstrom@lbs.se & jenny.andersson@lbs.se Tack för dessa tre oförglömliga år! Hälsningar Personalen på LBS LBS Kreativa gymnasiet Nohabgatan 17, 46153 Trollhättan Mail: trollhattan@lbs.se web: www.lbs.se

 

Du har väl inte missat att vi flyttar till Schwans villa?

Under nästa läsår flyttar vi till nya spännande och kreativa lokaler mitt i stan!

Mer info hittar du här.

 

Nu ska du äntligen få välja gymnasium. Vi hoppas verkligen att du hittar rätt utbildning för just dig. Vill du ha en kul gymnasietid full med kreativt skapande och samtidigt vara förberedd för framtidens kreativa branscher och vidareutbildningar när du pluggat klart är vi skolan för dig. Vårt jobb är att hjälpa dig bli grym inom ditt unika intresse så att du efter gymnasiet kan gå ut och sätta siktet mot ditt drömjobb.

//Fredrik Ohnesorge, Rektor

 

 

 

 


Våra program

På LBS kan du välja utbildning utifrån ditt specifika intresse med grund i de högskoleförberedande programmen Estetiska programmet eller Teknikprogrammet. Du söker via din hemkommuns antagningsenhet. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Vill du veta var vi äter lunch? Om man får busskort eller kanske hur svårt det är att komma in? Här finns svar på de valigaste frågorna vi får från elever som du och från föräldrar.

Stories

Se alla stories

Välkommen till LBS Trollhättan

Vi utbildar dig för framtidens kreativa branscher. LBS är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet. På LBS får du bästa möjliga förutsättningar att kunna påverka din egen framtid och lyckas i framtidens kreativa branscher. Med kunskap, självförtroende, trygg skolmiljö och motivation är detta möjligt.

 

Program på LBS Trollhättan

På LBS Trollhättan erbjuder vi gymnasielinjerna teknikprogrammet och estetiska programmet. Inom de nationella programmen erbjuder vi fördjupningar inom E-sport, Foto & film, Grafisk design, Media-beteende, Musikproduktion, Spelgrafik och Spelutveckling. Passa på att läsa lite mer om skolan här!

 

Adress

Nohabgatan 17

461 53 TROLLHÄTTAN