William Lundin är 20 år gammal och tog studenten från LBS Göteborg år 2018. Idag pluggar han på Luleås Tekniska Universitet (LTU). Han berättar om sin tid på LBS Systemutveckling och hur han samarbetar med Google Developers.

William började att plugga LBS Spelutveckling, däremot kände han direkt att LBS Systemutveckling passade honom bättre och är nöjd att han bytte program. 

– Förmodligen som många andra så var det en genuint spelintresse som drev mig, detta i sin tur gjorde att jag blev väldigt intresserad av LBS för det kändes som något annorlunda. Det var ett väldigt bra val och är nöjd med programmet. 

William minns tillbaka på sin tid på LBS som väldigt bra. Han tänker speciellt på lärarna och lyfter en av dem.

– Kjell, som var min lärare i programmering, inspirerade mig väldigt mycket och jag bollade lite med honom på fritiden om olika projekt som jag höll på med. Idag så har jag honom som referens och är väldigt tacksam för det, berättar han.

Williams tips inför gymnasievalet är att gå på sitt personliga intresse, för då kommer du långt menar han.

– Har man ett intresse för något och tycker att det är roligt så går det lättare till att lära sig det, och det blir mer som en hobby. Självklart är det svårt till en början att över huvud taget veta vad man är intresserad av. Jag hade personligen tagit en funderare och försökt analysera vad som driver mig, berättar han.

Mycket utav Williams tider går givetvis åt studier. Men han har även andra sidoprojekt där han ingick ett samarbete med Google Developers där han kommer hålla föreläsningar och workshop på universitet inom mjukvaruutveckling. Tack vare detta samarbetet ska han nu få åka till Paris.

– Vi får chans att träffa Google teamet och de andra europeiska studenterna som har blivit antagna till Developer Student Club Lead – Google Developers. Mycket av tiden i Paris för oss kommer att gå åt till introduktionen, och den tekniska undervisningen som kommer att undervisas för oss av anställda på Google. Vi kommer att få undervisning inom artificiell intelligens och apputveckling, men även undervisning om ledarskap och community management, så det ser jag väldigt mycket fram emot!