Tidigare LBS elever från Halmstad, Pontus och Link har startat initiativet HandiPLAY för att etablera en plattform för människor med funktionsvariation med intresse för gaming. Båda läste teknikprogrammet med spelutveckling som inriktning och har alltid haft stort intresse för spel.

Själva startskottet för HandiPLAY grundades på att det inte fanns någon motsvarighet för parasport inom e-sport.

– Då undrade jag varför det inte finns ett liknande initiativ för funktionshindrade inom e-sporten. Det var grunden för HandiPLAY, säger Pontus.

Både Pontus och Link hoppas på att HandiPLAY ska bli en etablerad plattform för funktionshindrade med fokus på spela datorspel eller umgås med varandra.

– Men vi vill också kunna anordna träffar där vi kör olika aktiviteter som är anpassade för alla medlemmar som deltar. Vårt ultimata mål är att skapa ett e-sportlag och kunna åka till olika spelevent inom Sverige, menar båda. Vårt motto är att “hos oss kan du alltid hitta någon att spela med”.

HandiPLAY är viktigt för att kunna ge utrymme och för tillgänglighet och jämställdhet.

– Vi tror det är viktigt att andra inom e-sport kan få upp ögonen för individer som man inte alltid tänker på eller ser på, menar båda.

De har planer på att utveckla verksamheten och hoppas på att HandiPLAY inte endast ska finnas på digitala ställen.

– Vi vill även utöka den tillgänglighet under event, så att alla kan delta oavsett om de har rullstol eller andra hjälpmedel. Kan vi börja påverka eventarrangörer att planera och anpassa för vår målgrupp om det saknas hade det varit guld, menar båda.

Pontus och Link bjuder in till “Game & Chill” den 5-6 april från och med 20.00 via Discord: https://discordapp.com/invite/ZepWqEA

Favoritspel:

Pontus: Allt som Rockstar Games vidrör, Warcraft 3, Counter Strike, Apex Legends, Fallout serien, Splinter Cell Pandora Tomorrow & Chaos Theory.

Link: Mount & Blade Warband, the Witcher, Divinity, Borderlands, Civilization 5 & 6, Starcraft 1, Warcraft 3, Command & Conquer, Counter Strike och Rainbow Six 1-3.