Casper Wretenstam går första året på inriktningen Spelutveckling på LBS i Halmstad. Han berättar bland annat om Gameawards 2020, varför han valde att söka till LBS och hur det är att börja i en ny skola där man inte känner någon. 

– Jag var intresserad av programmering och spelutveckling. LBS hade kurser där man får lära sig att skapa egna appar, spel och program. Jag tycker om att skapa egna saker och utbildningen ger mig möjlighet att få göra det som jag tycker är kul och motiverande. Det finns även mycket utrymme för att få uttrycka min kreativitet.

Varför ska man söka till just LBS?

– Skolan är väldigt centrerad runt det digitala. Med så stort fokus på utbildning med hjälp av digitala verktyg och program blir det lätt att skaffa sig nya vänner eftersom många är likasinnade och delar samma intressen. På LBS får man även vara den man är vilket skapar trygghet. 

Ingen av mina vänner valde att söka till LBS vilket ledde till att jag började på skolan utan att han några vänner alls sedan innan. Detta visade sig dock vara ett kortvarigt problem eftersom jag hittade vänner i min klass med samma intressen som jag redan första dagen. Eftersom skolan är något mindre är det lättare att lära känna alla. Det är dessutom lättare att skapa kontakt med lärarna.

Du deltog i Gameawards 2020 – berätta om det!

– Jag och min grupp vann priset ”Årets nykomling”. Detta var under tiden då distansundervisning var i bruk. Därför kan jag inte berätta mycket om hur det är att vara där på plats eftersom eventet hölls digitalt just detta året. Men trots det var det ändå väldigt kul och lärorikt att få delta i en större tävling med andra personer.

Till sist – vet du redan nu vad du vill göra efter studenten?

– Mitt mål är att få jobb inom spelbranschen. Jag har som ambition att studera vidare på en programmeringsinriktad högskola. Hade jag sökt idag skulle önska att komma in på Blekinge Tekniska Högskola.