16-åriga Leo har ett stort intresse för att skapa spel, därför läser han Spelutveckling på LBS.

Leo säger att han har ett intresse för att skapa spel och ville lära sig mer om det och valde därför att söka till LBS Spelutveckling. Han berättar att han får lära sig hur man kodar i C# och hur man använder C# i Visual Studio och Unity. 

– Jag har även lärt mig en hel del mer om teknikutveckling och allt som krävs för att skapa ett projekt och att jobba som ett team. 

Leo tycker det roligaste är att koda i Visual Studio och Unity. Han tycker att projekten som de har haft har varit intressanta att arbeta med. 

– Det har varit så kul att jag ska försöka göra ett spel under sommarlovet också. 

Leos tips inför gymnasievalet

– När man väljer gymnasium måste man tänka på vad man själv vill göra under sitt liv, säger Leo. 

Han fortsätter och säger att han inte tycker att man ska välja ett program som någon annan tycker att man ska välja, man ska välja det man själv vill. 

Varför ska man söka till LBS?

Leo tycker att man ska välja LBS Halmstad om man vill gå på en mindre skola med mysig miljö. Han fortsätter att berätta att det brukar vara lugnt på lektionerna och han tycker inte att det är svårt att prata med andra elever på skolan.

– Jag tycker att det är en bra gemenskap på skolan.

LBS Gameawards 

LBS Gameawards är en årlig tävling där alla LBS-skolor tävlar inom spelskapande. Leos grupp vann tyvärr inte men en annan grupp från hans klass kammade hem vinsten i kategorin “Årets nykomling”. 

Vad vill du göra efter gymnasiet?

Leo är lite osäker på vad han vill göra efter att han tar studenten. 

– Det är okej eftersom jag fortfarande bara går första året. 

Han berättar att han väljer mellan att läsa till IT-forensiker på högskola, fortsätta med spelutveckling för att kunna arbeta inom spelindustrin eller flytta utomlands ett tag.