Hej Johan Frendberg, musiklärare på LBS Trollhättan, vad är du mest stolt över med din skola?

LBS Trollhättan har en härlig och kreativ miljö där man som anställd kan vara med och påverka och utveckla verksamheten. Det är en liten skola med en, enligt undersökningar, mycket hög trygghetskänsla. Detta är vi stolta över. Jag upplever även att alla i vår kreativa kittel får möjlighet att vara den de vill, utan att bli ifrågasatt. Dessutom har jag förmånen att ha en bejakande chef som lyssnar på mina idéer. 

Vad fick dig att välja läraryrket? 

Gymnasietiden är en otroligt viktig tid i en människas liv, och jag tycker det är mycket spännande att få vara med och påverka och utveckla den tiden. Jag har nu arbetat som musiklärare på skolan i tolv år. Utöver arbetet som lärare är jag även skolans kommunikationskoordinator, LOVsamordnare och skyddsombud. 

Berätta om ett projekt som som betytt mycket för din skola och dina elever.

För några år sedan drev jag och en grupp elever igenom hur en del av skolan skulle möbleras om. Syftet var att omvandla en outnyttjad del av skolan till ett mer bemannat trivselutrymme. LOV-gruppen som jag jobbar med hade kommit fram att till en yta på bottenplan var lite ”hemlig”, vilket vi ville göra något åt. Vi fick möjlighet att möblera om platsen så det istället blev en välkomnande yta med tv-spel och möbler som gjorde att flera elever ville hänga där på rasterna. Detta utrymme känns idag som en självklar plats att vara på och definitivt inte längre en undanskymt och ountyttjad plats.

Är det något särskilt projekt du skulle vilja driva på din skola? 

Ett projekt som ligger i bakhuvudet är att jobba för ungdomarnas hälsa i form av motion och hälsa och anti-rökning. Det skulle vara roligt att genomföra detta med ett par temadagar under nästa år.