LBS Helsingborg vinner Skol-SM i CS:GO! Vad väntar härnäst för laget? Det blir Skol-VM i Kiev, Ukraina, den 27 november till 1 december.

Förra året tog LBS Göteborg hem segern i både CS:GO och League of Legends, men i år var det LBS Helsingborg som triumferade. Skol-SM hade 261 anmälda lag över hela Sverige som deltog under de olika turnéringarna. Priset – en resa till VM i Kiev och ett presentkort på 15 000 kronor.

Laguppställningen på LBS Helsingborg

Laget var en blanding av ettor, tvåor och treor.

William ”Maccey” Persson (esp19)
William ”skog” Skog (esp19)
Charlie ”cham” Ahlm (esp20)
Enok ”n0cke” Hellebro (esp20)
Mattis ”maddis” Johansson (esp21)

Samuel ”zyppe” Martinsson är coach på LBS E-sport och har coachat eleverna. Han är oerhört stolt över alla elever som deltog och extra stolt över LBS Helsingborg.

– Jag är glad över insatsen eleverna har gjort senaste veckorna och att vi vann Skol-SM. Nu ser vi fram emot resan till Ukraina och ställer in siktet på VM-guld, berättar han.

Hur har eleverna förberett sig för Skol-SM?

– Det var först när vi nådde slutspelet som arbetet med förberedelse började. Jag planerade bland annat extra granatträning, visade några avancerade taktiker och repeterade grunderna. Innan finalen samlades vi 90 minuter före matchstart och hade gemensam uppvärmning och spelade en träningsmatch, berättar han.

Vad gjorde LBS Helsingborgs lag framgångsrikt?

– Vad jag tror framförallt är LBS Helsingborgs styrka är att vi har en bra mix av spelare i laget. Vi har spelare som kan dominera en match helt själva, samtidigt som vi har spelare som klarar av att hantera rollerna som är givna till dem. Alla spelare har väldigt bra spelförståelse och stor tillit till varandra. Sedan måste jag också nämna att vi har en av Sveriges största talanger på skolan, William Skog, som går sista året hos oss. Han visar vägen för de yngre och är en stor del av vår framgång, berättar han.

 

Vill du se slutspelet? Klicka dig in till Publiclir.se.

Flera LBS-skolor deltog och hamnade på höga placeringar inom CS:GO och LoL.

 

Skol-SM Counter-Strike: Global Offensive

1a plats: LBS Helsingborg (maccey, maddis, kentan, n0cke, chamcs) 15 000 SEK + Pokal + Medaljer + Plats i Skol-VM
3-4e plats: LBS Norra Stockholm (Stranden, bazzz, okand, festiis, Lynx)
5-8e plats: LBS Borås (zo1d, -rexy, bjork, re7icent, straxy)
5-8e plats: LBS Varberg (alexand3rr, Berrytheghost, artic, Adenn, Jeppe1263)

 

Skol-SM League of Legends

2a plats: LBS Norra Stockholm (Emeraldtaric, Razedo, Suyukii, Cilrex, Dabber123) Medaljer