Gymnasieligan i datorspelet CS:GO har avgjorts. Vanligtvis spelas finalerna live på plats i Uppsala med åskådare men på grund av Covid-19 fick hela turneringen spelas online. Något som inte är ett problem för dessa skickliga spelare. 

 

Stor vinstpott i Gymnasieligan

Det var totalt 77 lag som deltog i Gymnasieligan VT20 men bara 8 var med i finalomgången och endast ett lag kan vinna prispotten på 10 000 kr. Det vinnande laget vinner dessutom 10 000 kr till skolans fortsatta satsningar på e-sport. Efter en rasslande final mot Grillska Gymnasiet Örebro stod till slut LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg som ensamma segrare.

 

Spännande final i två olika kartor

Första kartan [Mirage] slutade 16-3 till LBS Göteborg men Grillska kom ikapp i andra kartan [Nuke] där LBS först ledde med 7-0 för att bli ikappsprungna av Grillska som kvitterade 10-10. Kartan slutade dock 16-13 till LBS och finalen var avgjord.

Även LBS Kristianstad var med och slogs om finalplatserna. I en semifinalmatch stod de två LBS-skolorna mot varandra. LBS Kreativa Gymnasiet Kristianstad vann turneringen förra året (HT19) men denna gång var deras kollegor från västkusten snäppet bättre.

 

Placeringar Gymnasieligan VT20

  • 1a: LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg

10 000 SEK + 10 000 SEK

  • 2:a Grillska Gymnasiet Örebro 

5000 SEK

 

Deltagare i det vinnande laget

Laget från LBS Göteborg bestod av spelarna bq, ziz, LNZ, deboo och malm.

 

Läs mer på varvat.se.

Logga Gymnasieligan