Alida är 18 år och pluggar LBS Grafisk design. Alida valde att att läsa på LBS för att hon ville gå på en skola tillsammans med personer som delar hennes intressen inom konst. 

– LBS är en fin skola med en modern, färggrann och inspirerande arbetsmiljö, vilket jag ansåg vara viktigt när jag sökte, berättar hon. 

Alida berättar om LBS Grafisk Design

På utbildningen Grafisk design får elever chansen att utöva både traditionell och digital konst vilket Alida tycker öppnar upp för fler arbetsmöjligheter i framtiden och som hon hade i åtanke när hon sökte till utbildningen. Hon ville lära sig mer om hur man skapar konst med hjälp av olika datorprogram.

– I utbildningen får vi lära oss hantera olika program genom att skapa animationer, posters, filmer, logotyper med mera. Samt teckna, skulptera och måla traditionellt.

Det bästa med utbildningen tycker Alida är att man får utöva sin kreativitet och sina idéer fritt. Hon berättar att det alltid finns utrymme för kreativt tänkande i varje uppgift man får och lärarna finns alltid nära till hands för att hjälpa till och vägleda eleverna när det behövs.

Alidas bästa tips inför gymnasievalet

  • Boka besök med SYV:en på din skola.
  • Gå på gymnasiemässa och öppna hus på olika gymnasieskolor.
  • Ställ frågor och prata med elever på skolorna för att höra om deras upplevelser.

– På så sätt får du mycket information och det blir enklare att välja din perfekta skola. 

Varför ska man söka till LBS?

– Man ska söka till LBS för det är en mysig skola där alla har gemenskap med varandra. Vilket är viktigt för att man ska trivas, vilja lära sig, utvecklas och våga ta plats. 

Alida fortsätter berätta att på skolan umgås elever i olika årskurser och klasser tillsammans. Hon tycker att alla är vänliga och att det alltid finns någon att prata med. Hon säger att man ofta stöter på samma elever och att det är lätt att skaffa nya kompisar eftersom att skolan är liten.

Vad händer efter gymnasiet?

Efter studenten vill Alida plugga grafisk design på högskola eller universitet. 

– Sedan vill jag jobba på en reklambyrå eller som frilans grafisk designer, möjligtvis i ett annat land.