Roliga projektarbeten, vänner för livet och härliga temadagar. Emilia Blanksvärd är 18 år och läser Grafisk Design på LBS Örebro. Hon berättar om hur hon tänkte när hon skulle välja gymnasium, hur det är att gå på LBS och hur hon tänker kring framtiden. 

“Jag sökte till LBS för att jag ville ha roligt under gymnasietiden och för att det fanns linjer med mycket praktiska moment som förbereder en för framtiden. På grafisk design har jag lärt mig att använda olika program på datorn som Photoshop, Illustrator etc. Innan kunde jag inget och nu kan jag det mesta om alla program, jag kan även använda ritplattor och se vilka typsnitt som passar vid speciella sammanhang. Det är väldigt roligt att se hur mycket man utvecklas.

Mina tips när du ska välja gymnasium är att du ska välja något intressant och känna efter om detta verkligen är skolan och linjen för dig. Gå på så många öppna hus/elev för en dag som möjligt för att få en bra bild av skolan.”

Vad är det bästa med utbildningen och LBS?

“Det bästa med min utbildning är att vi jobbar på ett coolt och roligt sätt med våra linjeämnen. Vi jobbar i projekt så man får själv välja vilka uppgifter man vill göra, som exempel vill du jobba som förpackningsdesigner så kan du göra uppgifter som förbereder dig för det. Vill du bli layoutare så finns det uppgifter efter det. Detta sätt att jobba gör att man inte tröttnar på skolan lika lätt och man blir motiverad.

LBS har en väldigt trivsam miljö på skolan som gör att man hittar många vänner och kan uttrycka sin kreativitet. Men det absolut bästa är att du får vara med och påverka skolan. Vi har ett fantastiskt elevråd som kommer med så mycket roliga temadagar och påhitt som gör skolan roligare. Vår gemenskap på skolan är helt otrolig jag har aldrig haft så kul i skolan som jag har nu på gymnasiet. Det spelar ingen roll vilken åldersgrupp du går i alla är trevliga mot varandra och dyker det upp något negativt så tas det hand om direkt.”

Till sist, vad vill du göra efter studenten?

“Jag vill plugga vidare till förpackningsdesigner. Men det är ju ett tag kvar så vem vet, jag kanske kommer på något annat innan dess.”