Julia Tyburska är 18 år gammal och går sitt sista år på LBS Göteborg där hon pluggar LBS Spelgrafik. Hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet och berättar vad hon får lära sig på sin utbildning.  

Julia gjorde mycket research inför sitt gymnasieval, men hon visste en sak: det måste vara något hon är intresserad av.
– Mitt tips är också att se vad man kan göra med utbildningen när du har pluggat färdigt. Gör research, och välj något som du verkligen tycker är roligt! 

Julia gick på öppet hus och tyckte det var intressant att prata med elever och lärare som gick just den utbildningen hon var intresserad av.
– Jag kunde ställa alla frågor till lärare och elever vilket var bra. Jag tyckte också lokalerna var coola, berättar hon. 

Julia berättar att på LBS Spelgrafik får man grundförutsättningar inom spelgrafik, och utbildningen är uppbyggd i flera steg. Första året får eleverna lära sig grunder i traditionell bild, som ljus och skuggor. För att sedan kunna översätta detta till 2D. I trean arbetar eleverna mer i projekt tillsammans med spelutvecklare där de utvecklar koncept och får lära sig alla steg i processen.

Men efter LBS då?

-Jag är intresserad av något estetiskt. Vi får även lära oss om ljud och annan produktion. Jag har tänkt mycket på något inom spel, men det finns många olika möjligheter som jag är intresserad av, vilket är kul!