Alva Björhed är 17 år och läser Spelgrafik på LBS Örebro. Hon berättar om varför hon valde att söka till just LBS och vad som är det bästa med att läsa en kreativ utbildning.

“Jag blev först intresserad av LBS när jag fick höra att de hade kurser som digitalt skapande och animation. Jag visste länge att jag skulle gå ett estetiskt program men trodde inte att det fanns en skola som inriktade sig på just mina intressen. Efter det gick jag till ett öppet hus och pratade med eleverna och lärarna. 3 sekunder senare var jag 100% säker på vilken skola jag skulle söka till. 

Det är en kreativ skola. Stämningen är väldigt nice. Alla är väldigt accepterande och man kan vara öppen med det man vill.”

Vad är det bästa med att läsa Spelgrafik på LBS?

“På spelgrafik läser vi mycket animation. Det är såklart inte det enda vi lär oss om men det är enligt mig en av dom roligaste sakerna. Sen är friheten inom programmet stort. Jag är så glad att vi har så stor kontroll över våra profilämnen. Vi får själva välja vilket projekt vi ska jobba med. Det gör att vi antingen kan fokusera på något specifikt eller prova på allt möjligt inom ämnet. Vi kan ändra projekten så att dom passar oss. Vill vi så får vi till och med skapa våra egna projekt.”

Har du något tips till dem som ska söka gymnasium inför nästa år?

“Välj något som är kul och oroa dig inte för mycket om framtida jobb. Det är mycket lättare att få motivation när du inte hatar det du pluggar.”