Malin Wejrot började på LBS Varberg redan 2008 när hon gick sitt sista år på Högskolan i Skövde. Elva år senare är hon fortfarande kvar på LBS där hon undervisar i Bild och form, grafisk illustration och animation. Just nu arbetar Malin med att utveckla LBS-Esport Awards – ett projekt för att lyfta talangfulla elever som går på LBS E-sport runt om i Sverige.

– Jag gled med andra ord in i läraryrket och på LBS på det berömda bananskalet. 

Kunniga pedagoger med ett genuint intresse för sina ämnen

– Det bästa med LBS Varberg är människorna! Både kollegor och elever. Här undervisar väldigt kunniga pedagoger och intresset för sina ämnen smittar nog lätt av sig till eleverna. Vi är en liten skola och det är en härlig gemenskap. Jag tycker ju själv att jag har väldigt roliga ämnen så jag känner mig privilegierad att få undervisa och arbeta med ungdomar och omge mig med kreativitet och konst i alla dess former varje dag.

Elevernas delaktighet driver förbättring

– Under mina år på LBS Varberg har jag varit delaktig i flera projekt, men det som jag känner mig mest drivande i är att hela tiden försöka förbättra min undervisning. Jag försöker få eleverna delaktiga i hur lektionerna utformas och ber dem även att utvärdera momenten så jag hela tiden kan förbättra mig.

LBS E-sport awards nästa stora projekt

– Just nu är jag med i en projektgrupp där vi ska skapa ett maffigt LBS E-sport awards! Utbildningen LBS E-sport finns idag på elva orter i Sverige och vi är just nu i planeringsstadiet för detta event. Det är något jag ser fram emot väldigt mycket och är övertygad om att detta kommer att bli ett spännande event vi sent kommer glömma.