Martina Vikman 18 år valde att läsa arkitektur och samhällsbyggnad på LBS i Halmstad eftersom hon alltid har velat plugga teknik.

Hennes favoritkurs är teknik och hon tyckte det var riktigt intressant när de höll på med produktutveckling. Då fick de möjlighet att var väldigt kreativa med hur produkten skulle bli.

– Jag vill bli arkitekt så teknikprogrammet med inriktning arkitektur passade mig perfekt! På programmet får vi bygga och designa hus i 3D-program och som verkliga modeller. Vi får även lära oss fysiken bakom och vad som krävs för att bygga hus, säger hon.

En kreativ skola

Martina beskriver en dag på LBS som väldigt kreativ. De får en uppgift i början av lektionen och sen får de designa och lösa problem på olika sätt. 

– Det är en väldigt öppen och accepterande atmosfär på skolan och på rasterna bakar de, spelar spel eller pluggar. Det finns alltid något att göra, berättar hon.

Martina gick på öppet hus på LBS Halmstad hösten 2016. Hon kände sig redan hemma.

– När jag först kom in på skolan kändes det inte som en skola, det va en helt ny känsla för mig. Efter det besöket hade jag redan bestämt mig att gå här, allt passade mig så bra, berättar hon.

Martina lyfter specifikt två lärare som har inspirerat henne lite extra, och får henne att lära sig något som hon kan tycka är svårt.

– Börje är är riktigt bra på att lära ut även om det är ett svårt ämne. Han får mig att förstå på andra sätt, dessutom är han jättesnäll och lär känna klassen. Suad är också en favorit, han har mycket erfarenhet inom 3D-modellering och har jobbat mycket med arkitektritningar. Man lär sig alltid något nytt på hans lektioner, säger hon.