LBS logo

här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler precis vid Blåsut. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder. Vill du kolla in våra lokaler så kan du göra det digitalt här.

 

I Stockholm finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Cool, kreativ och trygg.

Hej, jag heter Petter Gjöres och är rektor på skolan. LBS för mig är känslan av att ha hittat hem. LBS är en plats där du känner dig trygg, bekväm och engagerad. Stämningen på skolan bygger på ett starkt fundament av trygghet som kommer till uttryck i ömsesidig respekt och hänsyn mellan personal och elev.

Det bästa med att vara rektor på skolan är att hamna i centrum för olika samarbeten mellan såväl lärare som elever. Det skapar en kreativ och dynamisk arbetsdag som sällan upprepas. Det är givetvis också helt fantastiskt att lära känna nya elever och att fördjupa bekantskapen med våra tvåor och treor.

När du tar studenten hos oss vill jag att du ska ha med dig två saker: en konkurrenskraftig utbildning som leder till goda framtidsmöjligheter och en bank av positiva minnen från gymnasietiden som kan plockas fram om du behöver bli peppad eller bara vill bli nostalgisk.

Mitt råd till en ny LBS-elev är att vara dig själv. Du kommer att möta många kamrater som har samma eller liknande intressen som du.

/Petter Gjöres

 

Antal elever på skolan

425

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS Esport awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Hej på dig!

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, och animationer. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället. YouTube generationen, nu tar vi över!

/ eleverna på LBS Stockholm Södra

Skolan med ett ord

sweet!