LBS logo

Vanliga frågor

Här hittar du frågor och svar på det mesta som rör våra utbildningar och skolar. Om du inte hittar vad du söker, kontakta oss på sstockholm@lbs.se.

Hur långa är dagarna?

Som längst 7,5 timmar.

Hur långt är det till buss/tåg?

50 meter till buss och ca 1 km till tunnelbana.

Var äter man lunch?

Jöns Jacob Restaurang

Vilka samarbeten har ni med bransch/näringsliv?

Samarbete med Dreamhack samt E-sportsbranschen.

När gör jag mitt val?

Den preliminära ansökningsperioden i Sverige sträcker sig från mitten av december till mitten av februari, din SYV vet vilka datum som gäller för dig. Under april får de flesta sitt preliminära antagningsbesked. Det betyder inte att det verkligen blir där du börjar till hösten, första antagningen är mer som en provomgång.

Har jag egen dator på LBS?

Du får en egen bärbar dator som du lånar av skolan under gymnasietiden. Den kan du om du vill  köpa loss för en mindre summa efter din utbildning. De datorer vi använder är HP ZBook 15 G5, DELL Latitude 5580, HP Zbook 15 G3. Det finns även iMacs för bild- och filmredigering, samt stationära E-sportdatorer.

Hur fungerar idrotten?

Under de fysiska delarna i kurserna hyr vi in oss på olika platser för att få en omväxlande upplevelse av idrotten. Simhall, bandy, dans eller fäktning? Hos oss får man pröva på massor av olika aktiviteter. De teoretiska kursmomenten genomförs på skolan.