Det kanske inte undgått någon att våra korridorer är representerade av Mario, Pokémon, Zelda & Resident Evil men mer än namnen behöver vi mer känsla för spelen i korridorerna. Vecka 43 drar vi igång en tävling där alla elever på LBS Norra har chansen att skapa en Art Deco Poster som knyter an till någon av de fyra spelen. Vinsten är att få sin poster tryckt och inramad för att bli en del av skolans dekor.


Men hur börjar jag?

Under vecka 43 går information ut till er elever om stilen och vad man behöver för att börja. De allra flesta kommer få information under mentorstiden. Det är fritt att sätta igång på en gång. Behöver du hjälp med att få ordning på programmen kan Liisa, Alex eller Henry hjälpa till.

Vad är Art Deco?

Detta är en stil som flera kanske känner igen från The Great Gatsby och i denna stil läggs fokus på avskalat, geometriskt, arkitektoniskt och hur konstrast färger skapar djärva ytor med övergångar. Detaljer och realism är som bortblåsta i denna värld av linjer, trianglar, kurvor, kontraster och symmetri.

Vad får jag skapa och om jag vinner var kommer postern upp?

Du behöver inte ta fasta på de allra vanligaste symbolerna och karaktärerna från spelen utan allt som ingår i ditt valda spel (Mario, Pokémon, Resident Evil) är tillåtet, försök att ett par ting som hör till spelet och forma det i Art Deco stil. De som vinner kommer sättas upp på passande platser i korridorerna och ev. någon som kan passa inne i Biblioteket

Är det självständigt och när är deadlinen?

Det är frivilligt hur du vill jobba, vill man jobba med andra så är det ok. Deadlinen är söndagen vecka 49. Därefter sitter vi bildlärare och går igenom bidragen och verkar bedömare. Bidragen skickas till Liisa Murphy’s mail. Med förhoppning att tryckningen går bra kommer alla posters upp i början på januari.

Vilket format ska det skapas i?

Använd något av de designprogram ni har tillgång till, rekommendationen är att använda Illustrator eller Photoshop. Formatet måste exporteras till ett större format så skicka inga JPEGs. Kolla med Liisa Murphy eller någon av de andra bildlärarna om du är osäker.
När bidraget mailas in behöver denna viktiga information komma med i Ämnes raden: Namn, klass, spel.