LBS logo

VI PÅMINNER DIG!

Signa upp dig här om du ha en puff nästa gång vi kör live eller har nåt event.


Elever berättar...

Se alla stories

För dig som har sökt till oss!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig vid skolstart. Din första tid på LBS kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också för alla elever på skolan.

/ Karl Martin Duke, rektor

Vill du börja hos oss?

Har du inte sökt gymnasieutbildning ännu eller kanske precis hittat oss och vill söka nu? Bara hör av dig till erik.gereben@lbs.se, så hjälper vi dig genom frågorna och ansökan. Vi vill också tipsa om tjänsten “snacka med SYV” där du kan boka telefon eller länkmöte med en utbildad SYV helt kostnadsfritt och få super proffsig vägledning. Tillbaka till topp


Vad får man göra?E-sport

I vår e-sportutbildning kan du antingen välja att gå talangvägen med målet att bli Sveriges nästa superstjärna inom e-sport. Du får fördjupade kunskaper inom ditt valda spel och du får kunskaper om den kost och den livsstil som krävs för att bli en framgångsrik e-sportare. Om du istället väljer att plugga event inom e-sport har du som framtidsmål att arrangera e-sporttävlingar och livestreamningar. Du är intresserad av att lära dig hur filmteknik kan användas för att göra e-sport än mer spännande.


Vad får man göraSpelgrafik

På det estetiska programmet med inriktning spelgrafik arbetar du konstnärligt med både analoga och digitala tekniker. Du får tex. kunskaper i animation, designprocessen i skapandet av spel, karaktärsdesig, concept art, pixel art och 3D-modellering. Du får även lära dig sammarbeta i projekt med elever som läser andra ämnen än du. Dina förkunskaper: Tycka om att rita eller vilja utveckla din förmåga att utrycka dig i bild. Program som du får lära dig: främst Photoshop och Maya.


Vad får man göra?Spelutveckling

Spelutveckling är programmeringssidan av vår spelutbildning. I spelutveckling lär du dig programmera digitala spel i spelmotorn Unity. Du kommer att samarbeta med spelgrafiker i grupparbeten. Varje år kommer du att göra minst ett digitalt spel – som dessutom kan tävla och vinna på LBS Game Awards. Om du vill vara den som programmerar ett datorspel är spelutveckling rätt utbildning för dig.


Vad får man göra?Systemutveckling

Om du skulle vilja arbeta med webb i framtiden genom att t.ex. designa webbsidor eller skapa appar är systemutveckling rätt utbildning för dig. Inom systemutveckling lär du dig webbutveckling, programmering och hur datorer och nätverk fungerar. Du får en gedigen utbildning inom IT-teknik och webbprogrammering.