Nordic Game Conference 2017

Nordic Game Conference 2017

Som stödmedlemmar i Dataspelsbranschen fick några lärare från våra LBS-skolor besöka vackra Malmö och Nordic Game Conference. NGC är nordens största konferens för spelutvecklare och jag fick den stora äran att representera LBS Stockholm.

Under tre soliga dagar fyllda med mingel, föreläsningar och speltestande lyckades jag få lite mer fokus på våra skolor. Något som inte är helt lätt för en gymnasieskola bland alla storslagna företag och spelskolor på högre nivå (universitet och yrkeshögskolor).

Nordic Game Conference 2017

Nordic Game Conference 2017

Game Education Summit

Denna halvdag som ägde rum under konferensen som helt fokuserar på spelutbildningar presenterades i år av Finland som har några av Europas bästa utbildningar i ämnet.

Det fanns mycket gott att ta med sig hem för att stärka vår redan starka skola.

Jag kan med stolthet även se hur lika vi arbetar. Hur vi som dem tror starkt på våra Game Jams, hur vi arbetar med en bra blandning av teori och praktik. Hur vi försöker arbeta som och emulera spelindustrin i vårt arbetssätt. Framförallt hur vi försöker bygga upp vårat Game Lab för att skapa en arbetsam kultur hos våra elever där de kan få stöd i sitt skapande och sin kreativitet även utanför skoltid.

Viktigt

Det glädjer mig att se hur industrin arbetar för en stark inkludering. Det går inte att undvika att se och uppskatta hur spelindustrin är fylld av eldsjälar från hela världen från alla samhällsklasser och yrkeskategorier som enas över sin passion.

Anita Sarkeesian från Feminist Frequency berikade konferensen med sin föreläsning “Diversity is Not a Checklist” som visar oss  vad nästa steg på väen är.Vi har kommit en bit samtidigt som det är en lång väg kvar, något vi alla behöver vara delaktiga i.

Anita Sarkeesian - Feminist Frequency

Anita Sarkeesian – Feminist Frequency

Godbitar

Föreläsningarna var många och ibland krockade schemat. Jag fick trots detta mycket med mig hem att smälta och se hur vi kan inkorporera i vår spelutbildning. Allt från de senaste verktygen, hur du pitchar för publicister till hur och varför du bör tänka utanför boxen med dina projekt.

Vi fick även några nya kontakter från olika företag som vi kommer se nästa läsår då de gärna vill träffa våra elever. Vilka de är får dock vara hemligt ett tag till 😉