LBS Spelgrafik sökkod: (ESBIL)
Fångas du av skuggorna när andra bara ser motståndare? Tittar du på blänket i motorhuven när andra bara gasar? På LBS Spelgrafik läser du estetiska programmet med inriktningen bild och form med speciellt fokus på spelgrafik. Spelgrafik handlar om bild, känsla och uttryck. Under utbildningens gång får du inblick i dig hur processen att skapa ett spel går till. Du kommer även uppleva de olika roller som samspelar vid utvecklingen. Du lär dig behärska de programvaror som används inom branschen i skapandet av bilder och grafik till spel.
Du får under utbildningen presentera egna idéer med hjälp av två- och tredimensionella tekniker. Skissteknik, konceptutveckling och projektplanering är viktiga delar i utbildningen för att sedan kunna planera och skapa egna projekt. Du skapar också egna spelkaraktärer genom digital 3D-modellering och animation.
Utbildningen är kreativ och du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din teknik och konstnärlighet.
Under årskurs två och tre får du arbeta med större spelprojekt från idé till färdig produkt. Då får du koppla samman det du lärt dig och har även möjlighet att fördjupa dig inom något område.
Exempel på framtida yrken är spelgrafiker, speldesigner, 3D-grafiker, animatör eller mediaproducent.
Hur går jag vidare?
Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
- Logga in med hjälp av ditt lösenord på Gymnasieantagningen.
- Välj vår skola, programmet du vill läsa samt inriktning.
- Bor du utanför Stockholms län kan du behöva en sökkod. Sökkoden för Spelgrafik är ESBIL.
Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till mig, Stefan som är rektor på skolan. Maila mig på stefan.sall@lbs.se eller kontakta din SYV.
Estetiska programmet
Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen bild och form ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Om du vid utbildningens slut vill fortsätta fördjupa dig är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.