Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

LBS logo

Grafisk design

Är du intresserad av en kreativ utbildning och högskolebehörighet? Då är det estetiska programmet med inriktning estet media något för dig! Under din utbildning hos oss kommer du att få utveckla ditt visuella uttryck men också fördjupa dig i ditt intresse.

På fördjupningen grafisk design arbetar du i projekt som bland annat kan komma från externa beställare för att att du ska få öva på formgivning och beställningar av: bilder och illustrationer, annonser, affischer, logotyper, tidningar, förpackningsdesign med mera. Vi arbetar med program som används i branschen: Photoshop, Indesign och Illustrator. Du kommer även på pröva på After Effects för att skapa motion graphics. Målet med fördjupningen är att du ska få arbeta likt en art director och originalare med olika uppdrag, detta är för att du ska få möjlighet att använda din kunskap du lärt dig hos oss i ditt framtida yrke.

Estetiska programmet

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen estetik och media ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Om du vid utbildningens slut vill fortsätta fördjupa dig är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.

OM ANSÖKAN

SÅ SÖKER DU

Du ansöker via webben för gymnasieantagning i din kommun. Om du går i grundskolan, kommer du att få ett lösenord hemskickat. När du ansöker, behöver du en sökkod. Du hittar sökkoderna på varje programsida i katalogen. Sista ansökningsdag är olika beroende på vilken kommun du bor i. Kolla med din studie- och yrkesvägledare om du är osäker eller på gymnasieantagningen.

Ansökningskod

ESEST

Gymnasiegemensamma ämnen poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1b 100
Historia 2b kultur 100
Matematik 1b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma ämnen poäng
Estetisk kommunikation 1 100
Konstarterna och samhället 50
Inriktningsämnen poäng
Digitalt skapande 1 100
Medieproduktion 1 100
Medieproduktion 2 100
Medier, samhälle och kommunikation 1 100
Programfördjupning: Grafisk design poäng
Journalistik, reklam och information 1 100
Grafisk kommunikation 1 100
Grafisk kommunikation 2 100
Grafisk illustration i vektorgrafik 100
Grafisk illustration 100
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100
Individuellt val Välj 200 poäng*
Entreprenörskap
Idrott och hälsa 2
Animation
Estetisk kommunikation 2
Film- och TV-kunskap
Grafisk kommunikation 1
Engelska 7
Fotografisk bild 1
Matematik 2b
Matematik 3b
Skrivande
Naturkunskap 2
Totalt* 200
Summa: 2500 0 0