LBS logo

LBS Akitekturoch samhällsbyggande

Är du intresserad av arkitektur, teknik, samhällsbyggande och hållbar utveckling? Är du nyfiken på hur en stad fungerar och hur man bygger för framtiden? Känner du att samhällsfrågor och den tekniska utvecklingen måste hänga ihop?

På LBS Samhällsbyggnad och arkitektur läser du teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö, vilket ger en bra grund för dig som vill vara med och skapa framtidens samhälle. Utbildningen är högskoleförberedande för dig som vill läsa vidare exempelvis till ingenjör, arkitekt, stadsplanerare, eller varför inte statsvetare? Utöver det vanliga teknikprogrammet läser du kurser inom samhällskunskap, hållbar utveckling och biologi som breddar din utbildning.

Vill du göra utbildningen än mer komplett väljer du till en extra kurs i matematik och fysik som ditt individuella val, det gör dig behörig till civilingenjörsutbildningar.

På utbildningen lär du dig skapa arkitektur från grunden. Du får lära dig arkitektur  och samhällsbyggnadshistoria, både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Du får förståelse för hur den omgivande miljön och platsens förutsättningar påverkar planeringen av byggnader, samt förståelse för vilka förutsättningar som ligger till grund för ett hållbart samhälle.

 

 

Hur går jag vidare?

Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:

  • Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.gymnasiehalland.se
  • Välj vår skola och vår sökkod för programmet.
  • Bekräfta och skriv ut ansökan.
  • Skriv under ansökan.
  • Lämna in din ansökan till din SYV eller ansvarig på skolan.

Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till mig, jag heter Linda Ekstrand och är rektor på skolan. Maila mig på linda.ekstrand@lbs.se eller lämna en intresseanmälan här nedan så hör vi av oss till dig. Fortsätt scrolla så kommer mer info om programmet längre ner på sidan och kanske ses vi på öppet hus under hösten?

 

Teknikprogrammet

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö  ger den dig behörighet till ingenjörs- och civilingenjörsutbildningar för fortsatta studier. Den ska behandla byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt. Det finns en mängd utbildningar på högskolenivå med fokus på arkitektur miljö och samhällsbyggande. utbildningar på folkhögskolor eller utbildningar på yrkeshögskolor, så kallade YH-utbildningar. 

Måns berättar om Arkitektur och Samhällsbyggande

Om ansökan

Så söker du

Du ansöker via webben för gymnasieantagning i din kommun. Om du går i grundskolan, kommer du att få ett lösenord hemskickat. När du ansöker, behöver du en sökkod. Du hittar sökkoderna på varje programsida i katalogen. Sista ansökningsdag är olika beroende på vilken kommun du bor i, men vanligast är 1 februari. Kolla med din studie- och yrkesvägledare om du är osäker.

Sökkod

TESAM

Gymnasiegemensamma TE 1100 Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1c 100
Matematik 2c 100
Matematik 3c 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 (alt. svenska som andraspråk) 100
Svenska 2 (alt. svenska som andraspråk) 100
Svenska 3 (alt. svenska som andraspråk) 100
Programgemensamma 400 Poäng
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Inriktning 300 Poäng
Arkitektur - hus 100
Hållbart samhällsbyggande 100
Byggnadsverk 100
Programfördjupning 400 Poäng
Bild och form 1b 100
Design 1 100
Samhällskunskap 2 100
Biologi 1 100
Gymnasiearbete 100 Poäng
Gymnasiearbete 100
Individuella val 200 Poäng
Kurs 1 100
Kurs 2 100
Summa: 2500 0 0

Måns berättar om Arkitektur och Samhällsbyggande