LBS logo

här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i centrala Örebro. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Örebro finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Cool, kreativ och trygg.

Hej, jag heter Lovisa och är rektor på skolan. På LBS Örebro har vi en härlig stämning där vi bygger långvariga relationer med varandra. Vi vill skapa en skola där kreativiteten flödar och där vi har ett lärande i världsklass. Det bästa med LBS är alla härliga människor som jag möter varje dag: elever och kollegor runt om på skolan i Örebro.

Efter dina tre år hos oss vill jag att du har med dig känslan av att ingenting är omöjligt och att det bara är du själv som sätter gränser för hur långt du vill nå, vi vuxna finns här som stöd men det är du som gör skillnaden.

Hos oss får du använda din kreativitet och samtidigt får du med dig en utbildning som håller för framtiden, vare sig du väljer att studera vidare eller jobba efter gymnasiet.  Om du vill kombinera ditt intresse för spelutveckling, systemutveckling, kreativ kommunikation, spelgrafik eller grafisk design med dina studier är du varmt välkommen till oss på LBS!

/Lovisa Sundh Isacson

 

Antal elever på skolan

93

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS Esport awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Upplev LBS MAMA

Hej på dig!

Do you like memes? So do we! På LBS kommer du kanske lära dig skapa dina egna. Skolan har en skön miljö där alla får vara sig själva, bra datorer, ett VR-rum & en fet studio in the making. Vi finns ligger centralt i Örebro så vi har nära till det mesta. Det som gör vår skola speciell är att vi utbildas för att lyckas inom framtidens kreativa branscher. Det kommer vara vi som formar framtidens spel, filmer grafik och kommunikation som syns överallt i samhället. YouTube generationen tar över!

/Eleverna på LBS Örebro

Skolan med ett ord

sweet!