LBS logo

Gymnasium med fokuspå kreativa branscher

LBS passar dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha kunna plugga vidare efter gymnasiet. Här är fokus på att du ska kunna utvecklas så långt som möjligt med resultat som ger många valmöjligheter för vidare studier. För det krävs det kunskaper, självförtroende och en trygg och trivsam skolmiljö. Men det krävs också motivation. Därför har vi på LBS skarpa utbildningar inom estetiska och tekniska områden där du förutom den traditionella undervisningen av skickliga lärare, också får skapa och uttrycka dig inom områden som intresserar dig lite extra. Det ger skolor med en speciell samhörighet, dynamik och kreativitet men också engagerade lärare och självständiga elever.

 

Hos oss kan du utbilda dig inom områdena spelgrafik och spelutveckling, app- och webbutveckling, media-beteende, musikproduktion, grafisk design, arkitektur, e-sport samt foto & film. Vi bygger alla våra utbildningar på de nationella högskoleförberedande programmen Teknikprogrammet och Estetiska programmet. Du väljer förstås utbildning utifrån ditt unika intresse.

 

Vi startade vår skola 1993 och idag finns LBS på 17 platser i landet. LBS ingår i AcadeMedia – Sveriges största utbildningsföretag. Det ger oss den trygghet och stabilitet som behövs för att kunna erbjuda utbildningar av hög kvalitet.

Tre elever går mot LBS Gymnasium

Drömmen...

Här kretsar allt kring skapande och upplevelser. Vi vill att du ska få uppleva den magiska känslan av att vara kreativ. Oavsett om man lär sig att fota, streama film, illustrera fantastisk grafik med ritplatta, utveckla spel för virtual reality, UX-designa för webb eller appar, producera musik, designa hus eller bygga och vinna ett E-sportsevent så är det kreativa idéer och unika upplevelser som knyter allt samman.

 

Hos oss får du hjälp att utmana dig själv och att våga tro på att allt är möjligt. Med fokus på ditt intresse i en trygg, inspirerande miljö hjälper vi dig att utforska din kreativitet, samtidigt som du a får med dig med en högskoleförberedande utbildning i ryggsäcken.

 

Vårt jobb är att lotsa dig igenom gymnasietiden och under den resan förbereda dig inför framtidens kreativa branscher. En framtid där vi faktiskt inte ens vet vilka jobb som kommer finnas. Nyckeln till din framtid håller DU, med vår hjälp kan du bli vad du vill.

 

Vill du skapa är vi ditt självklara gymnasieval.

 

Vi startade

1993

App- och webbutveckling animation, grön gubbe
Grafisk Design i Orange från LBS Gymnasium.
Esport robot
arkitektur och samhällsbyggnad
Spelgrafik gul estetisk bild från LBS
Grafisk Design i Orange från LBS Gymnasium.

Varför finns vi?

Vi finns för att vi tror på att med kreativitet och upplevelser utveckla ditt självförtroende och din förmåga att ta dig an livet. Många av framtidens jobb existerar inte ännu, vi finns för att hjälpa dig och samhället att framgångsrikt möta den utmaningen. Så om du har en dröm att lyckas inom framtidens kreativa branscher eller kanske bara en önskan att få ha en kreativ, utvecklande gymnasietid tillsammans med människor som delar dina intressen så är LBS ditt självklara gymnasieval och ditt andra hem.