LBS logo

Gymnasium med fokuspå kreativa branscher

På LBS får du stöttning och utmaningar som utvecklar dig, vi är den där polaren som kan allt om kreativitet, nya branscher och ny teknik och som till varje pris vill göra DIG bäst på att skapa upplevelser.

Vi bygger alla våra utbildningar på de nationella högskoleförberedande programmen Teknikprogrammet och Estetiska programmet. Du väljer förstås utbildning utifrån ditt unika intresse, vi är specialiserade inom: Foto, Film, Grafisk design, E-sport, Spelutveckling, Spelgrafik, Musikproduktion, Systemutveckling och Arkitektur.

Drömmen...

Här kretsar allt kring skapande och upplevelser. Vi vill att du ska få uppleva den magiska känslan av att vara kreativ. Oavsett om man lär sig att fota, streama film, illustrera fantastisk grafik med ritplatta, utveckla spel för virtual reality, producera musik, designa hus eller bygga och vinna ett E-sports event så är det kreativa idéer och unika upplevelser som knyter allt samman.

Hos oss får du hjälp att utmana dig själv och att våga tro på att allt är möjligt. Med fokus på ditt intresse i en trygg, inspirerande miljö hjälper vi dig att utforska din kreativitet, samtidigt som du får med dig med en högskoleförberedande utbildning i ryggsäcken.

Vårt jobb är att lotsa dig igenom gymnasietiden och under den resan förbereda dig inför framtidens kreativa branscher. En framtid där vi faktiskt inte ens vet vilka jobb som kommer finnas. Nyckeln till din framtid håller DU, med vår hjälp kan du bli vad du vill.

Drömmer du om en framtid där du får vara kreativ är vi ditt självklara gymnasieval.

 

Vi startade

1993

Varför finns vi?

Vi finns för att vi tror på att med kreativitet och upplevelser utveckla ditt självförtroende och din förmåga att ta dig an livet. Många av framtidens jobb existerar inte ännu, vi finns för att hjälpa dig och samhället att framgångsrikt möta den utmaningen. Så om du har en dröm att lyckas inom framtidens kreativa branscher eller kanske bara en önskan att få ha en kreativ, utvecklande gymnasietid tillsammans med människor som delar dina intressen så är LBS ditt självklara gymnasieval och ditt andra hem.