LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i centrala Nyköping. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Nyköping finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Cool, kreativ och trygg.

Hej, jag heter Therese och är rektor på skolan. Det bästa med LBS är alla möten mellan människor som har ett starkt intresse för estetiska ämnen. Vi hittar en gemenskap och omvandlar våra idéer tillsammans. Det som kännetecknar oss är den kreativa miljön där vi uppmuntrar och inspirerar varandra. 

Hos oss är skolan en gemensam arbetsplats där elever och lärare fikar tillsammans och delar på skolans utrymmen. Detta tror jag bidrar till en stor trygghet, att vi får bra resultat i våra trivselenkäter och att det inte är någon skadegörelse på skolan. Här tar alla ansvar för sin arbetsplats.

Efter dina år hos oss vill jag att du ska ha tillägnat dig ett arbetssätt och en kreativ förmåga som du kan ta tillvara på och utveckla. Hos oss lär du dig både strategier och metoder som du kan använda för att förverkliga det du vill göra efter studenten.

Mitt råd till nya elever är att våga släppa fram idéer. Att fundera mycket och våga komma med förslag kring vad du vill göra. Du får hjälp att förverkliga dem från skolan och du kan alltid diskutera med elever och lärare som har samma intresse.

/Therese Sjöberg

 

Antal elever på skolan

167

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

E-sport


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Hej på dig!

Do you like memes? So do we! På LBS kommer du kunna lära dig skapa dina egna. Skolan är full med glädje, kreativitet och inspiration, det kommer vara din vardag tre år framöver om du börjar här. LBS förbereder oss elever för att lyckas inom den kreativa branschen. Så vill du ha en kul skoltid och en kreativ framtid så är du välkommen till oss!

/eleverna på LBS Nyköping

Skolan med ett ord

sweet!