LBS logo

OMLBS Nyköping

I augusti 2021 flyttade vi in till nyrenoverade lokaler på hela 1592 kvm på Nytorget 9A. Skolan ligger centralt och med gångavstånd till både bussterminal och tågstation.

 

Våra nya lokaler är helt anpassade för våra elever med flera utrymmen för att plugga självständigt, men också hänga med vänner under rasten, då gemenskapen på LBS är något utöver det vanliga – där alla känner alla. Vi har nya salar som är anpassade efter våra utbildningar, bland annat e-sportssal, fotostudio och musikstudio fyllda med den senaste tekniken.

 

Som vanligt kommer alla elever att idrotta på Gumshallen, och mat kommer att serveras i matsalen på skolan.

 

Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi vill ge våra elever de bästa förutsättningarna att lyckas i sina studier och har ett lärcenter där elever i förebyggande och främjande kan få stöd av studiecoach.

 

Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder – som du kan läsa mer om här.

 

VAD HÄNDER PÅ VÅRT GYMNASIUM?

LBS har över 18 skolor på 16 olika orter i Sverige, och därför har vi möjligheten att dra ihop awards och andra roliga event med alla skolor. För alla våra utbildningar har vi awards en gång per år för att hylla våra grymma elever!

MAMA logga

LBS Media and Music Awards


LBS egna gala för musik-, design- och medieelever. Elevarbeten hyllas och prisas under en helkväll!

Game Awards logga

LBS Game Awards


Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare! Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

ESA logga

LBS E-sport Awards


Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

LBS:are berättar om LBS!

Välkommen till LBS

 

Det bästa med LBS är alla möten mellan människor som har ett starkt intresse för estetiska ämnen. Hos oss finns en gemenskap utöver det vanliga där elever och lärare fikar tillsammans och delar på skolans utrymmen. Detta tror jag bidrar till en stor trygghet, och att vi får bra resultat i våra trivselenkäter.

Efter dina år hos oss vill jag att du ska ha tillägnat dig ett arbetssätt och en kreativ förmåga som du kan ta tillvara på och utveckla. Hos oss lär du dig både strategier och metoder som du kan använda för att förverkliga det du vill göra efter studenten, vare sig det är att plugga vidare eller få ditt drömjobb.

/Therese Sjöberg, Rektor

Kontakta mig
lila design för spelutveckling
Grafisk design.
Musikproduktion

Elevhälsoteamet!

Vi har ett fantastiskt elevhälsoteam bestående av specialpedagog, skolsköterska, kurator och studie- och yrkesvägledare. Vårt team finns här för dig under dina tre år på LBS!