Roger Månsson lärare LBS Växjö

Träffar Roger en fantastiskt solig dag i Växjö. Medan vi kikar på skolans nya lokaler bekantar vi oss och bilden jag får är en glad, rolig och energisk person med gedigen erfarenhet och kunskap om skola och läraruppdraget.

– Jag har ganska lång erfarenhet som lärare nu och kommer undervisa i bland annat svenska och samhällskunskap på LBS. Lite kul är det att jag faktiskt har jobbat just exakt här där nya skolan byggs upp. 12 år med JB blev det här och nu senast kommer jag från gymnasieskolan i Åseda där har jag undervisat i svenska och engelska på introduktionsprogrammen.

– Efter uppväxten i Ronneby flyttade jag till Växjö 2004. Staden har vuxit och utvecklats mycket sen jag flyttade hit och jag tycker verkligen det är kul att få vara med på den resan. Att få vara med och starta ett LBS här känns därför kul och helt rätt i sammanhanget.

– Det ska bli kul få undervisa på en skola med LBS inriktning på kreativitet och digitala upplevelser. Jag har ett stort filmintresse och har spelat en del förr även om det var ett tag sen nu haha, så inriktningen är inspirerande även för mig. Jag älskar de gamla Star Wars-filmerna och Game of thrones förstås. Förutom det så gillar jag innebandy väldigt mycket. Jag följer Växjö Vipers och spelar själv i Korpen.

– Att starta en ny skola tillsammans med er ska bli jättespännande. Den lilla storleken i början ger både lärare och elever stora möjligheter att påverka skolans innehåll och utformning. Lärarna kommer att känna varje elev på skolan väl och kunna följa deras utveckling noga. Med det sagt ska bli ett nöje att få samarbeta och lära tillsammans med er, vilka ni än är. Välkomna till hösten!

/Roger