• MALIN NILSSON
  • INTERVJU AV MAILN

Malin blev chefredaktör för ett kulturmagasin

I JANUARI 2012 GJORDE DEN FÖRE DETTA LBS-ELEVEN MALIN NILSSON DET MÅNGA BARA DRÖMT OM – HON BLEV CHEFREDAKTÖR FÖR ETT KULTURMAGASIN.

Nätbaserade Popmani grundades av kändisen Cissi Wallin. När Malin och hennes nuvarande kollegor tog över gick Malin in som projektledare och chefredaktör. En roll hon haft sedan dess. Efter nästan fyra års slit har insatserna börjat ge resultat.

– Vi växer hela tiden. Det mest fantastiska tycker jag är att nu har vi hållit på i några år och några medarbetare har varit med från start. Vi har sett Popmani växa tillsammans och därför blir vi så otroligt glada när vi blir större.

I Malins roll som chefredaktör ingår det yttersta ansvaret för att se till att allt som går upp på sajten håller högsta möjliga klass. Hon är dessutom ansvarig utgivare, vilket innebär ett juridiskt ansvar för det magasinet publicerar. Ända sedan barnsben har hon vetat att det var mediebranschen som gällde. Men inledningsvis var det inte journalistyrket som lockade mest.

– När  jag gick på LBS började jag fotografera och valde att ha min första praktik på Göteborgs-Postens bildredaktion. Det var otroligt roligt och det öppnade upp ögonen för vad yrket egentligen innebar. Det var också då jag visste vad jag ville göra. Det ledde också till stor frustration i skolan, jag ville ju bara bli klar och ut och jobba på riktigt, säger Malin och skrattar.

Samtidigt betydde åren mellan 2007-2010 på LBS Kungsbacka en hel del för chefredaktören.

– Jag är fortfarande väldigt tacksam för de lärare jag hade som trodde på mig och stöttade mig. Jag är en person som behöver mycket frihet kreativitet och tillit, då utvecklas jag. Det gav LBS mig från början, säger Malin Nilsson.

Malin har kämpat sig fram i en tuff bransch där varningsklockorna ständigt tjuter om för få jobb och dåliga  arbetsvillkor. Men det ska du inte bry dig om, säger Malin. I stället ska du veta att det är du som är framtiden och det är du som kommer skapa din egen framgång.

– Vi ÄR generationen som skapar jobb. Sluta aldrig skriv och ge inte upp. Var kreativ och hitta egna lösningar!

Hälsningar Malin Nilsson

Malins mest lästa krönika på POPMANI

Malins egen portfoliosida

Vill du också bli en kreativ kommunikatör och medieproducent med superkraften att generera nya idéer? Då kanske LBS Kreativ Kommunikation är programmet för dig! Läs mer i katalogen nedan eller via länken till programmet längst ner på sidan.

Har du frågor och funderingar om LBS och våra utbildningar? Välkommen in på öppet hus nu på lördag kl 12-14, alla LBS skolor har öppet.

 

Ladda ner