Benjamin vill göra framtidens musikvideos med hela världen som arbetsplats

Det började som ett UF-företag. Idag arbetar Benjamin extra som filmproducent åt både företag och artister. Han läser Kreativ kommunikation på LBS Halmstad och efter studierna har han siktet inställt på Los Angeles, där några av världens bästa filmskolor finns.

Benjamin Rosencranz är 18 år och läser andra året på estetiska programmet – Estetik och media, LBS Kreativ kommunikation med fördjupning Film. Just nu har han mycket att stå i. Utöver studierna, har han flera olika filmprojekt på gång där han hjälper både företag och artister att skapa kreativa kortfilmer.

– Det är väldigt utvecklande att jobba med verkliga case och att redan nu få komma i kontakt med den bransch som jag vill jobba i efter mina studier, säger Benjamin.

– Jag har verkligen utvecklats inom film, mycket tack vare min lärare som har lärt ut och intresserat sig för alla mina filmprojekt både på lektionstid och de som ligger utanför skolan. Hon har fått mig att känna en drivkraft och passion – det är denna som ska föra mig ut i världen i framtiden och filma, fortsätter han.

Det hela började med att Benjamin, tillsammans med några kompisar i klassen, startade ett UF-företag. Till en början la dem mycket tid på att ringa runt till olika företag för att erbjuda sina tjänster. Idag ringer företagen till dem för att få hjälp med filmproduktion.

– Att ringa runt till företag hade jag aldrig gjort om jag inte fått stöttning av min lärare och det är jag väldigt tacksam över. Det jag nu lär mig i kursen Film- och tv-produktion 2 får jag användning av i mina olika projekt med allt från manus till slutredigering, säger Benjamin.

Benjamins styrka har hela tiden varit att kunna vara med i hela den kreativa processen, men framför allt lägger han den sista touchen som gör filmen speciell för tittaren.

– Under sommarlovet kommer jag åka till Stockholm för att filma artisten ´Wahlbeck´ som också är elev på skolan, LBS Musikproduktion, när han spelar på festivalen Electrick Eden. Det filmade materialet ska leda till en musikvideo för en av ´Wahlbecks´ låtar, berättar Benjamin.

Efter gymnasiet har Benjamin stora framtidsdrömmar.

– Efter mina tre år här på LBS Halmstad vill jag studera vidare i Los Angeles, USA, där några av världens bästa filmskolor finns.

– Mina tips till dig som vill börja filma är våga tro på det du gör och kan. ”Done is better than perfect” – så våga lägg ut det som du filmat och ta emot feedback, både bra och dålig. Detta får dig bara att utvecklas och bli ännu bättre, tipsar Benjamin.