Andreas Zsigmond: Spelutvecklande trädgårdsnisse med matintresse

Solen steker vid utemöblerna på skolans innegård, jag och Andreas svalkar skallen med en jordgubbs-mer och pratar om hur det ska bli att starta skola och pendla till jobbet. Första intrycket är en aningen blyg kille med huvudet på skaft och hjärtat på rätta stället, ett hjärta som brinner för spelgrafik och spelutveckling – men även trädgård och matlagning förstås.

– Jag kommer undervisa inom spelgrafik och spelutveckling på skolan, själv gick jag gymnasiet på Nicolaiskolan i Helsingborg där jag pluggade Samhällsvetenskapsprogrammet/Ekonomi. Det var precis under den tiden jag insåg var min passion låg och jag riktade mina valbara ämnen mot kurser med grafisk inriktning. Av erfarenhet vet jag alltså att gymnasiet kan vara en tid där man finner sin väg. Jag gick vidare till att plugga inom spel och senare jobba som lärare på Blekinge Tekniska Högskola, sen dess bor jag i Karlskrona. Min fru och jag har precis köpt ett hus utanför stan som jag gillar att fixa med både inne och i trädgården, sen är det ju grymt att kunna grilla precis när som helst!  Det blir ju en del pendling och en hel del jobbande på tåget mellan Växjö och Karlskrona men det går fint, man får många prov rättade på den sträckan.

– Just nu jobbar jag även som frilansare hos ImpactUnified, ett företag som utvecklar utbildningsappar. Det känns bra att ha en fot kvar ute i verkligheten, inte minst nu när man får vara med från starten och har friheten att utforma kurserna från grunden. Jag ska ge er det bästa ur mina tidigare erfarenheter och utforma kurserna efter hur industrin ser ut och ta i beräkning vilka program och erfarenheter som gynnar er elever mest.

-Gymnasiet är en spännande tid där man äntligen får rikta in sig på de ämnen man brinner för. Mitt mål är att vi tillsammans ska skapa en trevlig och kreativ miljö där vi alla kan utvecklas och trivas. Jag ser fram emot att träffa er alla!

/Andreas