LBS logo

NU I MALMÖLBS KREATIVA GYMNASIET

Vi är så taggade på att LBS Kreativa Gymnasiet i Malmö nyligen har öppnat och vi har våra lokaler på Friisgatan 17 i Malmö. Wooho!

Kulturen i Malmö är sprudlande och mångkulturell, befolkningen är ung och företagen i framkant inom upplevelseindustrin, just där vi har vårt fokus. Här kommer vi stortrivas och utvecklas tillsammans med våra kreativa elever och alla samarbetspartners.

 

Vem är du som ska söka LBS?

Vi är skolan för dig som vill ha en verkligt inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång på din väg mot framtidens kreativa branscher och företag.

LBS Malmö har från start 17 systerskolor i landet vilket inte bara betyder att vi kan det här med skola, utan också att du som elev ingår i ett unikt sammanhang. Exempel på det är våra galor som eleverna runt om i Sverige träffas på varje år: LBS Music And Media Awards, LBS Game Awards och nystartade LBS E-sports Awards.

Kort sagt, vill du utveckla dina kreativa sidor och samtidigt tillbringa tre år på en riktigt bra skola med fantastisk anda och miljö ska du söka LBS Kreativa gymnasiet i Malmö.

 

Vilka utbildningar erbjuder vi i Malmö?

I Malmö lägger vi fokus på Spelutveckling, Spelgrafik, Grafisk design, Foto & Film Systemutveckling, E-sport och inte minst vår nya utbildning Media – Beteende som ger dig verktyg att påverka människors val med hjälp av psykologi och design. Spännande!

 

Nationella program

Estetiska programmet, Estetik och media (ESEST)

Estetiska programmet, Bild och formgivning (ESBIL)

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling (TEDES)

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik (TEINF)

 

Samarbetspartners

The Game Assembly, Fully studios, Stema Specialtryck, YSA -your studyadvisor, Dreamhack, Welcome

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Möt rektorn på LBS Malmö

Asgeir Palsson har arbetat med LBS Kreativa Gymnasiet sedan 2009 och då framför allt som rektor på LBS Trollhättan men också som lärare. Han ser fram emot starten av LBS i Malmö som känns som en självklarhet för honom.

– Det finns stora möjligheter i Malmö, exempelvis Game Assembly. Malmö är en kreativ stad, så det är naturligt att LBS ska finnas här, berättar han.

Asgeir som har arbetat inom LBS länge, tar LBS-andan till Malmö som formas av kreativa ungdomar med liknande intresse. 

– Man får se till att skolan i Malmö också får den fantastiska LBS-andan som finns på andra orter. 

Vad är fördelen att börja på en nystartad skola?

– Vi har möjligheten att sätta en bra kultur. Det brukar vara en sammansvetsande upplevelse. Som rektor är det ett gyllene tillfälle att bygga en bra skola och en bra grund för våra elever redan från start, det ser jag fram emot.