LBS logo

HÄR FLÖDAR KREATIVITET OCH IDÉER

Skolan finns i kreativa lokaler på Bergsgatan 20 i Malmö. Kulturen i Malmö är sprudlande och mångkulturell, befolkningen är ung och företagen i framkant inom upplevelseindustrin, just där vi har vårt fokus. Här kommer vi stortrivas och utvecklas tillsammans med våra kreativa elever och alla samarbetspartners.

 

Vem är du som ska söka LBS?

Vi är skolan för dig som vill ha en verkligt inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång på din väg mot framtidens kreativa branscher och företag.

LBS Malmö har från start 17 systerskolor i landet vilket inte bara betyder att vi kan det här med skola, utan också att du som elev ingår i ett unikt sammanhang. Exempel på det är våra galor som eleverna runt om i Sverige träffas på varje år: LBS Music And Media Awards, LBS Game Awards och nystartade LBS E-sports Awards.

Kort sagt, vill du utveckla dina kreativa sidor och samtidigt tillbringa tre år på en riktigt bra skola med fantastisk anda och miljö ska du söka LBS Kreativa gymnasiet i Malmö.

 

Vilka utbildningar erbjuder vi i Malmö?

I Malmö lägger vi fokus på Spelutveckling, Spelgrafik, Grafisk design, Foto och Film, App- och webbutveckling, E-sport och inte minst vår nya utbildning Media – Beteende som ger dig verktyg att påverka människors val med hjälp av psykologi och design. Spännande!

 

Nationella program

Estetiska programmet, Estetik och media (ESEST)

Estetiska programmet, Bild och formgivning (ESBIL)

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling (TEDES)

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik (TEINF)

 

Samarbetspartners

The Game Assembly, Fully studios, Stema Specialtryck, YSA -your studyadvisor, Dreamhack, Welcome

 

Vad händer på LBS?

MAMA logga

LBS Media and Music Awards


LBS egna gala för musik-, design- och medieelever. Elevarbeten hyllas och prisas under en helkväll!

Game Awards logga

LBS Game Awards


Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare! Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

ESA logga

LBS E-sports Awards


Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

Möt rektorn på LBS Malmö

Asgeir Palsson har arbetat med LBS Kreativa Gymnasiet sedan 2009 och då framför allt som rektor på LBS Trollhättan men också som lärare. 

– Det finns stora möjligheter i Malmö, exempelvis Game Assembly, Game habitat och Massive. Malmö är en kreativ stad, så det är naturligt att LBS ska finnas här, berättar han.

Asgeir som har arbetat inom LBS länge, tar LBS-andan till Malmö som formas av kreativa ungdomar med liknande intresse. 

– Man får se till att skolan i Malmö också får den fantastiska LBS-andan som finns på andra orter. 

Vad är fördelen att börja på en nystartad skola?

– Vi har möjligheten att sätta en bra kultur. Det brukar vara en sammansvetsande upplevelse. Som rektor är det ett gyllene tillfälle att bygga en bra skola och en bra grund för våra elever redan från start, det ser jag fram emot.

Antal elever på skolan. Ca

230