LBS logo

Vanliga frågor

Här hittar du frågor och svar på det mesta som rör våra utbildningar och skolar. Om du inte hittar vad du söker, kontakta oss på malmo@lbs.se

Hur stora är klasserna?

Klasserna kan skilja sig något men är vanligtvis mellan 25-30 elever. I vissa ämnen kan det vara mellan 5-15 elever i samma klass.

Hur fungerar idrotten?

Under de fysiska delarna i kurserna hyr vi in oss på olika platser för att få en omväxlande upplevelse av idrotten. Simhall, bandy, dans eller fäktning? Hos oss får man pröva på massor av olika aktiviteter. De teoretiska kursmomenten genomförs på skolan.

Har skolan en matsal?

Ja vi har egen matsal där eleverna får lunch varje skoldag.

Har jag egen dator på LBS?

Du får en egen bärbar dator som lånas av skolan under gymnasietiden. Den kan ofta köpas loss för en mindre summa efter utbildningen. De datorer vi använder är HP ZBook 15 G5, HP Zbook 15 G3. Det finns även iMacs för bild- och filmredigering, samt stationära E-sportdatorer.

När gör jag mitt val?

Den preliminära ansökningsperioden i Sverige sträcker sig från mitten av december till mitten av februari, din SYV vet vilka datum som gäller för dig. Under april får de flesta sitt preliminära antagningsbesked. Det betyder inte att det verkligen blir där du börjar till hösten, första antagningen är mer som en provomgång.