Louise är uppvuxen i Malmö, men är bekant med LBS sedan innan då hon även jobbat som lärare på LBS Helsingborg. På LBS Malmö kommer Louise att undervisa blivande elever i bild och gränssnittsdesign.

– Det är jättekul att det öppnar ett LBS i Malmö då jag har jobbat på LBS Helsingborg sedan 2016. Det ska bli skönt att slippa pendla från Malmö och få vara med i en nystart, berättar hon.

Louise har alltid haft intresse för att rita och även spel. När hon var liten spelade hon bland annat Spyro. Louise valde ingen kreativ utbildning trots sina intressen – utan valde  naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet.

– Jag gillar att lära mig saker som ligger utanför skapandet och kreativa också, som man alltid har nytta av, berättar hon.

Från BTH och spelgrafiker till lärare

Efter utbildningen pluggade hon på BTH innan hon gick vidare till TGA (the Game Assembly). Hon har gjort indiespel och startat en egen studio. På fritiden driver hon eget som illustratör. Hur hon hittade till LBS var en slump.

– När det gällde LBS Helsingborg var det en slump. Jag såg annonsen på LBS och tänkte: “kul jag testar”.  Det var över förväntan för jag tyckte det var så roligt att jobba som lärare så jag stannade kvar. 

Berätta hur du tänker stötta eleverna för att ta plats i framtidens kreativa branscher. 

– Jag försöker alltid vara förankrad i det praktiska, hålla mig uppdaterad om hur branschen ser ut. Jag lärde känna mycket människor när jag gick på TGA och mina närmaste vänner är spelutvecklare. Kontakterna inom branschen gör att jag får reda på vad som behövs i branschen. Exempelvis vilka program och kunskaper som är bra att kunna. Sedan försöker jag också gå på utbildningar och ta del av seminarium för att alltid lära mig mer, berättar hon, 

På fritiden gillar hon att spela spel, alla typer av spel.

– Jag och mina vänner kör brädspelskvällar, man kan också köra det online, tv-spel osv. Jag ritar och har ju alltid gjort och även att resa. Jag älskar att äta god mat och se på Netflix.

Vad vill du säga till eleverna?

– Jag hoppas att de är taggade! Jag vill också passa på att säga: man behöver inte ha några förkunskaper utan intresse för det man gör innan man börjar hos oss. Allt annat ska man lära sig hos oss. Jag är jättetaggad!! Det ska bli jättespännande, och jag ska jobba för LBS-andan.