Julia Jannert Enekvist är en av de nya lärarna på LBS Malmö. Julia bor idag i Lund med sin man och fluffiga hund. Hon lär ut engelska och historia och berättar att det bästa med att vara lärare är att se elevers positiva utveckling. 

I hennes undervisning trycker hon på trygghet, humor, relationsbygge och en positiv och varm miljö. Genom att ha höga och positiva förväntningar på eleverna så stöttas dem genom framtidens kreativa branscher. 

– Jag vill ge mina elever en ökad självsäkerhet i mötet med nya utmaningar och ge dem kreativa lösningar att ta sig an dessa – samt ge dem en otroligt rolig, utvecklande och stärkande gymnasiegång. 

Varför brinner du för dina ämnen?

– Engelska är en självklar genväg till både arbetslivet, omvärldsförståelse och oförutsägbara äventyr runt jordklotet. Som skolämne är engelska otroligt varierat och det går att vrida och vända på det nästan hur mycket som helst. Är det något ämne som går att nischa mot LBS spännande utbildningar så är det engelska. Historia har på 50 år gått från att vara ett klassiskt katederundervisningsämne till ett mycket mer “levande” ämne. Historia har blivit ett mer ”aktivt” ämne som krävs för att förstå inte bara var allt har sitt ursprung men även varför det ser ut som det gör idag, och vad vi utifrån vad som har hänt kan förutspå vad som komma skall

Julia berättar om hur hon alltid velat jobba på en mindre skola med en tydlig nisch, vilket var en av anledningarna till att hon ville börja jobba på LBS.

Jag har alltid velat jobba på en mindre skola eftersom det ger en härlig blandning av kreativa personer på en liten yta, vilket i sin tur skapar en mer familjär känsla. LBS värderingar är nog det som lockar mig mest – kreativitet i en trygg och positiv arbetsmiljö med fokus på framtidens branscher. Det är värderingar som jag vill bygga vidare på i mina ämnen och i min yrkesroll. 

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Mötet med eleverna- som olika individer och att tillsammans med dem bygga upp en trygg, kreativ och utvecklande arbetsmiljö. Det finns heller inget bättre än att se när elever utveckling går framåt i rätt riktning, att de når sin fulla potential med utgångspunkt i deras egna personligt.

Berätta något oväntat om dig!

– Jag har bott i Kina ett halvår och kan ta mig fram hyfsat på kinesiska. Annars på min fritid gillar jag att vandra i skogen med min hund, gärna i kombination med jakt på kantareller, blåbär eller ramslök. Jag är även spinninginstruktör och gillar att pressa mig och andra, som älskar att svettas till grym musik, till max,  utan att ens komma en meter.. Sen dansar jag orientalisk dans ett par timmar i veckan. 

Vad vill du säga till eleverna?

– Jag ser otroligt mycket fram emot att träffa er. Jag vet att jag kommer att lära mig minst lika mycket av er som ni kommer att kunna lära er utav mig. Vi ses i höst!