Inka Olgeirsdottir, är en av de nya lärarna på LBS Malmö. Hon beskriver sig själv som en person med stor passion för grafisk design och sång. Varmt om hjärtat är det stora intresset för det konstnärliga.

Efter många års erfarenhet av lärande undervisar Inka idag i ämnena grafisk kommunikation och media på LBS i Trollhättan – men nästa steg är att bli lärare på LBS Malmö.

– Efter att ha studerat musik på Island utbildade jag mig till grafisk designer i Danmark, därefter Medie-, och kommunikationsvetenskap i Sverige. Förutom att undervisa har jag parallellt haft eget företag inom branschen under några år, säger hon. 

Det är den kreativa processen och den ständiga utvecklingen som driver Inka till att hålla igång drivet och passionen för sina ämnen. 

– Den kreativa processen fascinerar mig, allt från idé till färdig produkt och att ha möjligheten att kunna se mina färdiga projekt digitalt, på hyllan eller på väggen. Jag brinner för mina ämnen för att de är ständigt under utveckling och det finns alltid plats för flera kreatörer. Det gäller att hitta unika lösningar på olika utmaningar och hålla sig uppdaterad, säger hon. 

Våga tänka utanför boxen
Inka stöttar eleverna till att ta plats i framtidens kreativa branscher genom att lära eleverna att våga vara kreativa.

– Jag kommer lära mina elever att använda den kreativa processen för att kunna skapa produkter som väcker intresse och är nyskapande. Det gäller att våga tänka utanför boxen och inte vara rädd för att misslyckas. Vi lär oss nämligen både från det vi lyckas med samt misslyckas med. 

Vad är det bästa med att vara lärare?
Det bästa med att vara lärare är att få möta alla härliga elever varje dag och se de utveckla sina förmågor. Vi kan lära oss mycket av varandra om vi bara vill. Vi lär oss livet ut – it’s a never ending story.

Inka berättar att det alltid har varit en härlig stämning på LBS och det kommer inte bli något undantag på LBS Malmö.

Jag älskar att jobba på LBS och är säker på att LBS Malmö kommer bli en outstanding skola! Den kända LBS-andan kännetecknas av trevlig atmosfär och trevliga människor. I sådan miljö trivs jag bäst.

Vad vill du säga till eleverna?
Ni har gjort ett klokt val och jag ser verkligen fram emot att träffa er i augusti pigga och glada! 

Berätta något oväntat om dig! 

– Jag älskar utmaningar! Jag har hoppat fallskärm och det är det häftigaste jag gjort. Det är inte mycket som slår adrenalinkicken vid fritt fall i 50 sekunder.