Asgeir Palsson har lång erfarenhet inom både utbildning och LBS. Han har jobbat inom LBS i 11 år och har stor passion för olika typer av media. Han ser fram emot sin roll som rektor på LBS Malmö till hösten.

Asgeir är från Island och jobbade där några år som idrottslärare, efter det utbildade han sig inom multimedia design i Danmark och Medie- och kommunikationsvetenskap i Karlstad. Han har också jobbat med webbprojekt för Nordiska Ministerrådet och brinner för media och design. 

– Jag trivs jättebra på LBS och gillar verkligen atmosfären. Här har vi en gemensam arbetsplats, både elever och personal. LBS värderingar går hand i hand med mina egna, allas lika värde och att vi är toleranta. Här får alla vara som de är och bara vara sig själva. 

Från lärare till rektor och nystartad skola

Asgeir berättar om hur han fick möjligheten att gå från lärare till att bli rektor och hur hans tankar och förväntningar går kring att starta upp en nystartad skola. 

– Jag är öppen för utmaningar så när möjligheten kom att bli rektor tog jag den! Jag kände också att det är kul att få påverka mer, vilket jag får som rektor. Jag brinner för utbildning och jag tycker vi har spännande utbildningar på skolan som matchar mina intressen. Förväntningarna som jag har på skolan är att hålla en hög kvalitet på utbildningen men samtidigt upprätthålla en god stämning. Där eleverna får arbeta med sina inriktningsämnen och fördjupa sig i sina intressen. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att ingen dag är sig lik. Det är nya utmaningar varje dag  och jag får möjlighet att träffa nya härliga och roliga människor. Det är många som tror att en rektor sitter instängd på sitt kontor, men det är väldigt mycket kontakt med alla elever och lärare. Jag tycket det är viktigt att följa alla elever i vardagen och jag har alltid öppen dörr så alla känner sig välkomna in till mig – på en kopp kaffe eller te, berättar han.. 

 Vad kan man som elev se fram emot?

– Hos oss kan man se fram emot en härlig gemenskap med en nära kontakt mellan elev och lärare. Man får fördjupa sig i det man är intresserad av och får en bra grund för framtiden. Jag vill att elever ska känna att de valt rätt när de tar studenten och att de haft kul under sina tre år här. De ska även känna sig rustade och redo för att kunna ta sig an sina framtida utmaningar efter studenten. 

Asgeir berättar om hur viktigt det är med en trygg och god stämning mellan lärare och elever på skolan.

– Jag vill att det ska vara en trygg stämning där alla mår bra och känner sig trygga. Det ska vara prestigelöst och tillsammans ska vi forma en en trevlig miljö och kultur i Malmö.