LBS logo

Våra program,Ditt intresse i fokus

Här hittar du alla spännande gymnasieutbildningar som vi erbjuder, det är bara att välja och vraka! Alla är högskoleförberedande och kan göra dig till en ”creative superstar”.

LBS EXTENDED REALITY

Inom byggbranschen så används VR/AR inte enbart för att beräkna och visualisera hållfastheter eller få en uppfattning om färdig produkt utan också för att säkerställa god arbetsmiljö och förebygga olyckor. 

 

Så, vad får man göra?

Du får lära dig att designa och konstruera interaktiva VR/AR-miljöer. 3D-grafik, ljuddesign och programmering blandas med projektarbetsmetodik under problemlösande arbetsformer som simulerar faktiska arbetsförhållanden i de olika branscherna. Våra skolor är utrustade med modern VR/AR-teknik och kompetenta lärare som hjälper dig ta nästa steg mot ett yrke inom ämnet. Fördjupningen är en utmärkt ingång för dig som inte nödvändigtvis tänker dig en framtid inom spelindustrin utan som föreställer dig en bredare ingång till att arbeta med VR/AR.

 

Fördjupningen finns som tillval för:

• LBS Spelutveckling
• LBS App- och webbutveckling

 

Innovativ teknik som ger goda arbetsmöjligheter 

Fördjupningen LBS Extended Reality spetsinriktning ger dig möjligheten att bredda ditt kunskapsområde genom att arbeta med innovativ och spännande teknik som möjliggör goda arbetsmöjligheter inom en rad olika branscher. VR/AR är en snabbt växande framtidsbransch som redan omsätter miljarder dollar årligen med breda användningsområden inom såväl spel, arkeologi, byggnation, tillverkningsindustri, sjukvård och utbildning för att bara nämna några.

 

Promenera i gamla Uppsala år 650 e.kr
Med hjälp av VR och AR är det numera t.ex. möjligt att promenera runt och upptäcka Gamla Uppsala så som forskarna tror att det såg ut runt omkring år 650 e.Kr. Och har du nyligen åkt i en ny Volvo så har du fått uppleva AR/VR-funktioner som t.ex. påverkar bilens säkerhet och möjlighet att upptäcka gångtrafikanter, djur och cyklister.

Men långt innan att i det här fallet bilen lanseras så sker en rad olika saker där bilen skall testköras i både virtuella och fysiska testmiljöer. I dessa miljöer används numera i hög utsträckning just VR/AR för att minimera kostnader och effektivisera produktionen.