LBS logo

LBS Podden Gymnasieval-special!

 

Äntligen är det dags, LBS Podden, live – med Gymnasieval-special! Är du nyfiken på hur det egentligen är att gå på LBS? Har du frågor om hur det är att börja på en helt ny skola? Vi streamar kl. 10, torsdag den 23 januari.

Podden kommer svara på frågor om skolan, om gymnasievalet och annat. Med bland annat elever från LBS Lund, rektorn på LBS Malmö och fler hemliga gäster. DU kan självklart ställa alla dina frågor till oss live. 

Nedan listar vi några av deltagarna, scrolla på för att läsa lite om dom:

 

 

Möt hjärnan bakom LBS podden

Eldsjälen bakom LBS Podden är Hanna Olsson som pluggar Kreativ Kommunikation på LBS Lund. Eftersom hon drömt om att köra sin egen podd drog hon igång LBS podden som sitt gymnasiearbete. (Ja, man kan göra det på LBS. Win!) Nu är Hanna inne på sin sista termin och podden på sitt tionde avsnitt och det lär inte vara den sista produktionen hon leder. Hon har också tävlat och vunnit stipendium för film och TV-utbildning på Island. Efter studenten ska hon flytta ner till Australien. Hannas side-kick är Oscar som också är inne på sista året på Kreativ Kommunikation, vid sidan om studierna driver han ett eget produktionsbolag där han gör reklamfilmer, fotojobb.

LBS poddens tidigare avsnitt kan du lyssna på här: LBS Podden

Linnea, student LBS Lund 2015

Möt Linnea Sköld, hon är 23 år och tog studenten från LBS Lund år 2015. Där pluggade hon Media med inriktning film och tv-produktion! Linnea har sen dess jobbat i Madrid som au pair ”road tripat” i Europa och hängt i Australien för att tillslut landa i att hon vill ägna sig åt läraryrket och utbildar sig nu till grundskollärare för årskurs 4-6. I övrigt är hon en helhjärtad mellofantast som i hemlighet drömmer om att bli programledare för just – melodifestivalen!

Fredrik rektor på LBS Malmö

Fredrik har arbetat inom LBS sedan 2016. Han har tidigare varit rektor på både LBS Göteborg och LBS Borås och jobbar nu som verksamhetsutvecklare i ledningen för LBS. Det innebär bland annat att han har ansvar för starten av nya skolan i Malmö. Fredrik är en av flera som ni möter i podden och på öppet hus den 29/1.

Amanda, student 2015 LBS Helsingborg

Möt stjärnan Amanda Borg som tog studenten från LBS Helsingborg där hon läste Media – Foto, år 2015. Idag driver hon eget, Let’s Create Something och hon beskriver sig själv som en etisk digital designer som möter nutidens utmaningar.

Marknadsansvarig på LBS

Lotta Nordeng har en lång erfarenhet inom LBS. Hon arbetade som lärare på LBS Lund mellan 2007-2010 för att sedan arbeta med marknadsföring för hela LBS Kreativa Gymnasiet och andra varumärken inom AcadeMedia. Lotta är en kreativ själ som håller på med musik och grafiskt skapande.

SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval, vad en SYV gör eller vad du kan förvänta dig att få för hjälp att välja? Annelie på byta gymnasium och rektor Fredrik kommer att svara på dina frågor kring i ett avsnitt speciellt om gymnasievalet och hur det går till att välja och ansöka. Skicka dina frågor live via chatten så svarar vi!