LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

 Våra lokaler ligger i centrala Lund med bara några minuters promenad från Lunds Centralstation. Här finns studios för många slags skapande: musik- film- foto- och poddradiostudio bland annat. Se 3D-tour här. Vi startade med 43 elever 2007 och har idag strax över 400 elever och ca 40 personer i personalen.

 

Alla våra utbildningar ger grundläggande högskolebehörighet. Genom att göra särskilda individuella val, kan man som elev därutöver utöka sin behörighet, beroende på vad man siktar på efter gymnasiet.

 

Det krävs inte några särskilda förkunskaper i våra inriktningar för att gå hos oss. Men för att komma in på våra program behöver du vara behörig till Teknikprogrammet respektive Estetiska programmet. Vi har ofta fler elever som söker till oss, än vad vi har platser för, så antagningsgränsen brukar vara ca 230p på Teknikprogrammet och ca 200 på estetiska programmet.

 

Vi tror att du skulle trivas här och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

LBS:ARE BERÄTTAR OM LBS! 💜

Vad händer på LBS?

LBS har över 18 skolor på 16 olika orter i Sverige, och därför har vi möjligheten att dra ihop awards och andra roliga event med alla skolor. För alla våra utbildningar har vi awards en gång per år för att hylla våra grymma elever!

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

Hangout med HeatoN


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Tillåtande, kreativ och trygg.

Hej jag heter Marcus och är rektor på skolan. Det bästa med LBS Lund är hur elever och lärare kan utvecklas tillsammans och uppnå hög nivå inom sina specialintressen. Trots att vi blivit en förhållandevis stor skola så präglas skolan av en familjär känsla.

LBS Lund kännetecknas av en tillåtande och stimulerande miljö för skapande och lärande inom våra kreativa inriktningar. Här finns en öppenhet för människors olikheter, som uppstår när elever möts kring sina intressen. Här vågar man satsa på sina intressen, vilket skapar en nördighet i ordets bästa bemärkelse på skolan. Samhörighet och humor; det går inte en enda dag utan att man skrattar tillsammans.

Efter tre år hos oss är ska man vara rustad med specialkompetens för att ta sig vidare och man har utvecklats till att med avancerade kunskaper kunna lösa problem själv och tillsammans med andra, samt givetvis med högskolebehörighet.

Varmt välkommen!

/ Marcus Björk

 

Antal elever på skolan

399