LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i härliga lokaler i centrala Lund. Hos oss får du hänga med professionella och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och dina drömmar. Vi tror att du skulle trivas här och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Lund finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, musik- och spelbranschen.

Tillåtande, kreativ och trygg.

Hej jag heter Marcus och är rektor på skolan. Det bästa med LBS Lund är hur elever och lärare kan utvecklas tillsammans och uppnå hög nivå inom sina specialintressen. Trots att vi blivit en förhållandevis stor skola så präglas skolan av en familjär känsla.

LBS Lund kännetecknas av en tillåtande och stimulerande miljö för skapande och lärande inom våra kreativa inriktningar. Här finns en öppenhet för människors olikheter, som uppstår när elever möts kring sina intressen. Här vågar man satsa på sina intressen, vilket skapar en nördighet i ordets bästa bemärkelse på skolan. Samhörighet och humor; det går inte en enda dag utan att man skrattar tillsammans.

Efter tre år hos oss är ska man vara rustad med specialkompetens för att ta sig vidare och man har utvecklats till att med avancerade kunskaper kunna lösa problem själv och tillsammans med andra, samt givetvis med högskolebehörighet.

Varmt välkommen!

/ Marcus Björk

 

Antal elever på skolan

399

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

Hangout med HeatoN


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Eleverna har ordet

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, och animationer. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället i framtiden. YouTube-generationen, nu tar vi över!

/Eleverna på LBS Lund

Skolan med ett ord

Glädje!