LBS logo

Vi ses till hösten!

Välkommen till LBS Lund

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar Rektor Marcus mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om hur vi jobbar på LBS och vilka program vi har.

Nedan får du svar på frågor om vår skola, våra program och kring gymnasievalet.Kan jag börja på LBS?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då Rektor Marcus på: marcus.bjork@lbs.se.

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren finns mer information på gymnasieantagningen. Vi som skola tar över antagningen till hösten.


Till dig som valt oss

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig vid skolstart. Din första tid på LBS kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också för alla elever på skolan. Först å främst, den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben.

 

Du kommer börja skolan måndag den 16 augusti. Då får du träffa din mentor och dina nya klasskompisar. Dag 2 är det så gott som bara ettor på skolan, och ni kommer få lära känna varandra bättre i klassen. Vi delar ut schema och du träffar många av de lärare som ni kommer ha under dina tre år på skolan.

 

Några tvåor och treor som går på er valda inriktning kommer vara på skolan, de kommer ta hand om er, guida runt er i skolans lokaler samt i områdena runt skolan. De kommer lära er allt ni behöver veta för att få en bra start på era tre år på skolan. Dag 3 börjar även tvåorna och treorna och då sätter ni igång med undervisning enligt schema, äntligen får ni sätta igång med det ni väntat på!

 

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

Rektor Marcus Björk

Digital rundtur

Från Lunds centralstation tar du dig österut i riktning mot Clemenstorget, du går förbi Stadsbiblioteket, genom Linnéparken, sneddar över Bredgatan och går in på gård nr 10. Endast en fem minuters promenad från centralstationen och du är på vår skola!

Skolan ligger i centrala Lund med ett stort kulturutbud runt hörnet. På gångavstånd från skolan finns bland annat Kulturen, Botaniska trädgården, Domkyrkan och Skissernas museum, vilka inte sällan blir inslag i undervisningen. Runt hörnet finns också Lundagård, en fin park att sitta i och uppleva Lund med dess studentliv!


Våra program