LBS logo

KAN INTE DU KOMMA TILL OSS, KOMMER VI TILL DIG

DIGITALT ÖPPET HUSLBS LUND

Vi vill ju så gärna träffa er IRL! Men som läget är kommer vi så klart inte kunna ha öppna hus på plats i skolan, därför har vi dragit igång den här sidan där vi kan visa er skolan digitalt istället. Det här är ditt Go-To-place för all möjlig information om oss och vad som händer på LBS Lund. Vi körde även ett live öppet hus via Facebook, missade ni det kan ni se filmen i efterhand nedan.

Navigera i innehållet här:
Live-stream  |  Ta en tur i skolan  |  Filmer från oss  |  Elever berättar  |  Till dig som sökt LBS Lund  |  För dig som vill börja hos oss  |  Våra program


Påminn mig!

Signa upp dig här om du ha en puff nästa gång vi kör live eller har nåt event.


Mer nyfiken?

Elever berättar...

Se alla stories

Till dig som sökt!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig vid skolstart. Din första tid på LBS kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också för alla elever på skolan.

Du kommer börja skolan tisdagen den 18 augusti. Då får du träffa din mentor och dina nya klasskompisar. Dag 2 är det så gott som bara ettor på skolan, och ni kommer få lära känna varandra bättre i klassen. Vi delar ut schema och du träffar många av de lärare som ni kommer ha under dina tre år på skolan.

Några tvåor och treor som går på er valda inriktning kommer vara på skolan, de kommer ta hand om er, guida runt er i skolans lokaler samt i områdena runt skolan. De kommer lära er allt ni behöver veta för att få en bra start på era tre år på skolan. Dag 3 börjar även tvåorna och treorna och då sätter ni igång med undervisning enligt schema, äntligen får ni sätta igång med det ni väntat på!

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

Rektor Marcus Björk

Vill du börja hos oss?

Har du inte sökt gymnasieutbildning ännu eller kanske precis hittat oss och vill söka nu? Bara hör av dig till lund@lbs.se eller lunds antagningsenhet på antag@lund.se så får du hjälp genom frågorna och ansökan.

Har du frågor eller funderingar kring våra program och inriktningar eller vår skola är du varmt välkommen att maila oss på lund@lbs.se! Har du frågor som specifikt handlar om extra anpassningar, särskilt stöd och/eller frikvot-ansökningar kan du maila direkt till anna.rydberg@lbs.se.

Vi vill också tipsa om tjänsten “snacka med SYV” där du kan boka telefon eller länkmöte med en utbildad SYV helt kostnadsfritt och få super proffsig vägledning. Tillbaka till topp


Vad får man göra? Foto & Film

På LBS Foto & Film har vi som mål att du ska få en bred grund som gör dig väl förberedd för vidare studier, nationellt så väl som internationellt, inom foto, film samt andra mediaämnen.

Inom kurserna i fotografisk bild får du utveckla dig inom bildkommunikation, idéutveckling, komposition, färghantering, kamerateknik, ljussättning i studio samt bildhantering och redigering. Det ingår även att lära sig om fotografiets historia för att kunna sätta sina egna bilder i ett större sammanhang. En stor del av kurserna innebär att man analyserar, tolkar och samtalar om sina egna och andras bilder.

Inom kurserna i film får du utveckla din förmåga att berätta med fokus på rörlig bild. Du kommer vara i ständig produktion av alla sorters filmer och berättelser. Du kommer göra allt från galna youtube videos, konstnärliga musikvideos, livfulla och tokiga Vloggar, drabbande dokumentärer och spelfilmer av alla de slag. Vår övertygelse är att det bästa sättet att lära sig göra film är att göra film som man själv skulle vilja se. Detta följt av att man analyserar det man gjort för att kunna ta med sig den kunskapen in i kommande produktioner.


Vad får man göra?Grafisk design

På LBS Grafisk Design har vi som mål att du ska få en bred grund som gör dig väl förberedd för vidare studier mot bland annat Art Director, formgivare, originalare, illustratör, designer, projektledare samt mot andra närliggande estetiska områden.

Hos oss får du lära dig att kommunicera med bild och/eller text, mot en viss målgrupp. Du kommer jobba med uppgifter av olika karaktär med syfte att ge dig en känsla för vad olika yrkeskategorier inom branschen arbetar med. Vi jobbar till exempel med förpackningsdesign, logotyper, piktogram, bokomslag, illustrationer, banners, magasin, annonser, posters, broschyrer, hemsidor och företags/organisationers grafiska profil. Du får möjlighet att förverkliga dina idéer till en skiss som sedan blir till ett original som kan printas, tryckas eller läggas ut på nätet.

Du kommer få lära dig grunderna i grafisk design som till exempel typografi, typsnitt, layout och färglära. Du kommer även att lära dig och arbeta i programvaror såsom Illustrator, InDesign, Photoshop och Acrobat.


Vad får man göraMusikproduktion

På LBS Musikproduktion står musikens “nördiga” egenskaper i fokus. Vi går i detaljnivå in på alla de områden som en modern musikproducent behöver ha koll på, vilket ger en god förberedelse för vidare studier inom musikproduktion. Vårt program är uppbyggt kring tre lika viktiga delar: produktion, arrangering/teori och instrumentfärdighet. Dessa är viktiga att behärska och bemästra för att du ska lyckas skapa dina drömmars musik.

I produktionsdelen arbetar vi i apple-baserade Logic Pro X, där vi t.ex. lär oss att skapa hits, lägga ljud till film och radio och editera inspelningar. Utanför datorn arbetar vi med avancerade tekniker för inspelning med hjälp av vår studio och fina mikrofonpark.


I arrangeringsdelen är toner och ackord i fokus. Vi lär oss t.ex. skapa enkla stråkarrangemang, förstå hur man kan smycka ut ackord och på andra sätt utveckla den egna musiken genom en bredare förståelse kring hur musik i allmänhet är uppbyggd.

I instrumentfärdighetsdelen lär du dig vanliga pop/rockinstrument och hur de används i våra moderna musikgenrer, såsom nutida pop, jazz, folk och rock. Våra elever får enskilda lektioner på valfritt instrument och har därigenom goda möjligheter att utveckla den viktiga förmågan att spela och skapa musik tillsammans med andra. 
 Under din tid hos oss kommer du även att få prova på att arbeta heltid som musikproducent under två veckor per läsår när vi håller i våra profilveckor. Då ges varje elev utmaningen att individuellt skapa musik under handledning av våra lärare


Vad får man göraSpelgrafik

På LBS Spelgrafik har vi som mål att ge våra elever en bred kunskap som gör dem väl förbereda för vidare utbildning inom såväl spelgrafik som andra närliggande estetiska områden.

Hos oss får du lära dig såväl det estetiska som det den tekniska kunskapen att göra grafik för spel. Vi lär oss enbart de verktyg som används i branschen, så som Photoshop för 2D grafik och Maya för 3D grafik.

 

 

Under dina tre år här vill vi ge dig möjligheten att specialisera dig och erbjuder därför valbara fördjupningskurser inom 3D, bild samt animation.

De flesta spel utvecklas av grupper av människor med olika kunskaper inom grafik, programmering och ljud. Därför satsar vi på LBS Lund mycket på grupparbete och de utmaningar som kommer med det så som kommunikation, planering och samarbete. Ingenstans blir detta tydligare än under våra profilveckor där spelgrafikselever tillsammans med spelutvecklingseleverna under två veckors tid får utveckla sina idéer till spelbara spel.


Vad får man göra?Spelutveckling

Vi vill ge bred kunskap och göra dig väl förberedd för vidare utbildning inom såväl spelutveckling som mer traditionella tekniska områden.

Du får lära dig både spelprogrammering i spelmotorer så som Unity, och mer generell programmering i Visual Studio och språket C#. För den intresserade finns även möjligheten att fördjupa sig ytterligare i kursen Tillämpad Programmering, där du får lära sig C++ som används på flera av de större spelföretagen. I början får du lär dig grunderna i programmering genom utveckling av enklare spel, som till exempel textbaserade äventyr, för att sedan gå över till mer komplicerade spel så som plattformsspel.

Många spel erbjuder spelare enorma världar att utforska. I den valbara kursen Level Design får du lära dig skapa dessa världar i spelmotorn Unreal Engine, och hur man kan guida spelaren genom dem.

De flesta spel utvecklas av grupper av människor med olika kunskaper inom programmering, grafik och ljud. Därför satsar vi på LBS Lund mycket på grupparbete och de utmaningar som kommer med det så som kommunikation, planering och samarbete. Ingenstans blir detta tydligare än under våra så kallade profilveckor där spelutvecklingselever tillsammans med spelgrafiker under två veckors tid får utveckla sina idéer till spelbara spel.