LBS logo

Digitalt öppet hus

Vi svarar på dina frågor! 💭

Vi ser fram emot att träffa er på våra öppna hus på ett tryggt vis, men vi har även dragit igång den här sidan så vi kan visa upp vår skola digitalt. Det här är ditt Go-To-place för all möjlig information om oss och vad som händer på LBS Lund. Vi körde även ett live öppet hus via Facebook, missade ni det kan ni se filmen i efterhand nedan.


Live-stream

Missade du vår live-stream på vår Facebook? Vi svarade på frågor och berättade om skolan och hur det är att plugga här i Lund. Missade du detta kan du se den i efterhand här, nu. /Marcus Björk, Rektor

 


Ta en 3D-titt!

Från Lunds centralstation tar du dig österut i riktning mot Clemenstorget, du går förbi Stadsbiblioteket, genom Linnéparken, sneddar över Bredgatan och går in på gård nr 10. Endast en fem minuters promenad från centralstationen och du är på vår skola!

Skolan ligger i centrala Lund med ett stort kulturutbud runt hörnet. På gångavstånd från skolan finns bland annat Kulturen, Botaniska trädgården, Domkyrkan och Skissernas museum, vilka inte sällan blir inslag i undervisningen. Runt hörnet finns också Lundagård, en fin park att sitta i och uppleva Lund med dess studentliv!


Mer nyfiken?

Foto & Film

På LBS Foto & Film har vi som mål att du ska få en bred grund som gör dig väl förberedd för vidare studier, nationellt så väl som internationellt, inom foto, film samt andra mediaämnen.

Inom kurserna i fotografisk bild får du utveckla dig inom bildkommunikation, idéutveckling, komposition, färghantering, kamerateknik, ljussättning i studio samt bildhantering och redigering. Det ingår även att lära sig om fotografiets historia för att kunna sätta sina egna bilder i ett större sammanhang. En stor del av kurserna innebär att man analyserar, tolkar och samtalar om sina egna och andras bilder.

Inom kurserna i film får du utveckla din förmåga att berätta med fokus på rörlig bild. Du kommer vara i ständig produktion av alla sorters filmer och berättelser. Du kommer göra allt från galna youtube videos, konstnärliga musikvideos, livfulla och tokiga Vloggar, drabbande dokumentärer och spelfilmer av alla de slag. Vår övertygelse är att det bästa sättet att lära sig göra film är att göra film som man själv skulle vilja se. Detta följt av att man analyserar det man gjort för att kunna ta med sig den kunskapen in i kommande produktioner.


Grafisk design

På LBS Grafisk Design har vi som mål att du ska få en bred grund som gör dig väl förberedd för vidare studier mot bland annat Art Director, formgivare, originalare, illustratör, designer, projektledare samt mot andra närliggande estetiska områden.

Hos oss får du lära dig att kommunicera med bild och/eller text, mot en viss målgrupp. Du kommer jobba med uppgifter av olika karaktär med syfte att ge dig en känsla för vad olika yrkeskategorier inom branschen arbetar med. Vi jobbar till exempel med förpackningsdesign, logotyper, piktogram, bokomslag, illustrationer, banners, magasin, annonser, posters, broschyrer, hemsidor och företags/organisationers grafiska profil. Du får möjlighet att förverkliga dina idéer till en skiss som sedan blir till ett original som kan printas, tryckas eller läggas ut på nätet.

Du kommer få lära dig grunderna i grafisk design som till exempel typografi, typsnitt, layout och färglära. Du kommer även att lära dig och arbeta i programvaror såsom Illustrator, InDesign, Photoshop och Acrobat.


Musikproduktion

På LBS Musikproduktion står musikens “nördiga” egenskaper i fokus. Vi går i detaljnivå in på alla de områden som en modern musikproducent behöver ha koll på, vilket ger en god förberedelse för vidare studier inom musikproduktion. Vårt program är uppbyggt kring tre lika viktiga delar: produktion, arrangering/teori och instrumentfärdighet. Dessa är viktiga att behärska och bemästra för att du ska lyckas skapa dina drömmars musik.

I produktionsdelen arbetar vi i apple-baserade Logic Pro X, där vi t.ex. lär oss att skapa hits, lägga ljud till film och radio och editera inspelningar. Utanför datorn arbetar vi med avancerade tekniker för inspelning med hjälp av vår studio och fina mikrofonpark.


I arrangeringsdelen är toner och ackord i fokus. Vi lär oss t.ex. skapa enkla stråkarrangemang, förstå hur man kan smycka ut ackord och på andra sätt utveckla den egna musiken genom en bredare förståelse kring hur musik i allmänhet är uppbyggd.

I instrumentfärdighetsdelen lär du dig vanliga pop/rockinstrument och hur de används i våra moderna musikgenrer, såsom nutida pop, jazz, folk och rock. Våra elever får enskilda lektioner på valfritt instrument och har därigenom goda möjligheter att utveckla den viktiga förmågan att spela och skapa musik tillsammans med andra. 
 Under din tid hos oss kommer du även att få prova på att arbeta heltid som musikproducent under två veckor per läsår när vi håller i våra profilveckor. Då ges varje elev utmaningen att individuellt skapa musik under handledning av våra lärare


Spelgrafik

På LBS Spelgrafik har vi som mål att ge våra elever en bred kunskap som gör dem väl förbereda för vidare utbildning inom såväl spelgrafik som andra närliggande estetiska områden.

Hos oss får du lära dig såväl det estetiska som det den tekniska kunskapen att göra grafik för spel. Vi lär oss enbart de verktyg som används i branschen, så som Photoshop för 2D grafik och Maya för 3D grafik.

 

 

Under dina tre år här vill vi ge dig möjligheten att specialisera dig och erbjuder därför valbara fördjupningskurser inom 3D, bild samt animation.

De flesta spel utvecklas av grupper av människor med olika kunskaper inom grafik, programmering och ljud. Därför satsar vi på LBS Lund mycket på grupparbete och de utmaningar som kommer med det så som kommunikation, planering och samarbete. Ingenstans blir detta tydligare än under våra profilveckor där spelgrafikselever tillsammans med spelutvecklingseleverna under två veckors tid får utveckla sina idéer till spelbara spel.


Spelutveckling

Vi vill ge bred kunskap och göra dig väl förberedd för vidare utbildning inom såväl spelutveckling som mer traditionella tekniska områden.

Du får lära dig både spelprogrammering i spelmotorer så som Unity, och mer generell programmering i Visual Studio och språket C#. För den intresserade finns även möjligheten att fördjupa sig ytterligare i kursen Tillämpad Programmering, där du får lära sig C++ som används på flera av de större spelföretagen. I början får du lär dig grunderna i programmering genom utveckling av enklare spel, som till exempel textbaserade äventyr, för att sedan gå över till mer komplicerade spel så som plattformsspel.

Många spel erbjuder spelare enorma världar att utforska. I den valbara kursen Level Design får du lära dig skapa dessa världar i spelmotorn Unreal Engine, och hur man kan guida spelaren genom dem.

De flesta spel utvecklas av grupper av människor med olika kunskaper inom programmering, grafik och ljud. Därför satsar vi på LBS Lund mycket på grupparbete och de utmaningar som kommer med det så som kommunikation, planering och samarbete. Ingenstans blir detta tydligare än under våra så kallade profilveckor där spelutvecklingselever tillsammans med spelgrafiker under två veckors tid får utveckla sina idéer till spelbara spel.