LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i samma hus som Corren. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Linköping finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Cool, kreativ och trygg.

Jag heter Dejan och är rektor på skolan. Det bästa med LBS Linköping är att det är en mindre skola med högt i tak och närhet till kollegor och elever. Hos oss lär du känna de andra eleverna snabbt och har nära kontakt med personalen.

 

Skolan kännetecknas av våra profiler och av våra arbetsprocesser som bygger på branschens sätt att arbeta inom spel, grafik och programmering. Vi har omvandlat det så att det passar skolan och så vi simulerar arbetslivet. Det är unikt jämfört med andra skolor i närheten. Vi har helheten och är starkt förankrad i branschen.

 

Målet för oss är också att bygga bro mellan skolan och universitetet. Vi följer universitets kulturen, du som elev har eget ansvar och får handlingskraften och givetvis också kunskap inom profilen du valt.

 

Mitt råd till blivande elever är att det är skillnad på konsumtion och produktion. Vi konsumerar inte spel, vi skapar spel. Du som elev behöver ha ihärdigheten, ett eget driv och struktur.

 

/Dejan Durmis

Antal elever på skolan

209

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sport awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Elever på LBS sitter och pratar i lokalerna

Eleverna har ordet

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, animationer och mega-event. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället. YouTube generationen, nu tar vi över!

 

/Eleverna på LBS Linköping

Skolan med ett ord

sweet!