LBS Media & Music Awards 2017

För andra året i rad inbjuder LBS Borås alla Ljud och bildskolor i Sverige till LBS MMA.
Det är återigen dags för alla duktiga fotografer, ambitiösa filmelever, de bästa journalisterna och stilsäkra designers att träffas till ett i år utökat evenemang som också inkluderar musikprogrammet. För att få plats med allt är festivalen i år två dagar. Att delta i tävlingen är naturligtvis frivilligt men det är bara ni elever som kan göra evenemanget till en succé. Om man inte deltar finns man inte!

LBS MMA är ett evenemang där alla skolor uppmanas att delta. Evenemanget sker i form av en tävling i fyra olika klasser och är uppdelat efter inriktningar. Bedömningen av inskickade bidrag kommer att göras av en jury med yrkesverksamma kreatörer. Eftersom det är ett hedersuppdrag att vara jury kan vi hoppas på att det dyker upp någon känd bild, film, text eller designskapare bland jurymedlemmarna.

Sista inlämningsdag för samtliga bidrag är fredag den 31:a mars.

Evenemanget kommer att äga rum i Borås torsdag-fredag 20-21 april. Det är tänkt att torsdagen kommer att bli en blandning av media awards och musikframträdanden, och föreläsningar på fredagen.

Ett mer detaljerat program kommer att presenteras innan festivalen. Vilken plats festivalen går av stapeln på är ännu inte bestämt. Tanken är att vi precis som förra året ska kunna erbjuda sovplats på skolan för alla elever. Specifikationer och regler för tävlingen finns här nedan.

Med vänliga hälsningar och förhoppning om att vi ses i Borås i april.

Peter Sylvén & Vesa Kenttäkumpu
Projektledare LBS Media & Music awards

Se alla Bidrag:

foto
film
grafisk design
text
musik

Regler för tävlingen:

Foto:
Kategori 1: Porträttbild
Kategori 2: Sportbild
Kategori 3: Digitalt bildbehandlad

Istället för att ha tävlingen fördelad på årskurser tävlar ni nu i tre olika kategorier. Bilden får vara i färg eller i svartvitt. På varje skola ska det ske en nomineringsprocedur och varje elev får delta med en bild per kategori. Utvalda bidrag ska skrivas ut i formatet A3 eller 30×40. Dessutom ska bilden lämnas in som en webbanpassad jpg-fil med upplösning 72ppi och 1000px bred. Var filerna ska lämnas in kommer att presenteras senare.

Pris
Priser delas ut till de tre bästa fotografierna i varje kategori i rangordningen tredje, andra och första pris. Dessutom delas publikens pris ut till bästa fotografi i varje kategori.

Se bidragen

Film:
Kategori 1: Drama
Kategori 2: Dokumentärfilm
Kategori 3: Reklamfilm

Även i filmklassen kommer tävlingen i år att ges i tre kategorier. Filmerna i drama- och dokumentärklassen får ha en längd på maximalt 10 min. I kategorin reklamfilm får filmerna vara max 30 sekunder. Varje skola väljer ut max tre bidrag per klass. Varje bidrag ska också lämnas in som en trailer på 15 sek. Filmen i sin helhet lämnas in som en fil i formatet HD 1080p 25 fps. Allas bidrag läggs ut på LBS hemsida där publiken ska kunna rösta. Tre bidrag i varje klass visas i sin fulla längd på festivalen.

Pris
Priser delas ut enligt följande:
• Bästa film
• Bästa manus
• Bästa foto
• Bästa ljud

Juryn äger också rätten att dela ut ett hederspris till ett bidrag som utmärkt sig på något sätt men som inte erhållit pris i någon av ovanstående kategorier. Dessutom delas publikens pris ut till bästa film i respektive kategori.

Se bidragen

Grafisk Design:

Kategori 1: Musikfestival
Kategori 2: Valaffisch
Kategori 3: Produktreklam

Du ska skapa en profil till valfri kategori. Det grafiska innehållet ska anpassas till kategorin du har valt och efter dess form- och färguttryck. Arbetet ska presenteras i form av en utskriven affisch i storlek A3 samt en digital fil i format JPG HQ. Allt material i det grafiska arbetet ska vara gjort av eleven själv.

Pris
Priser delas ut till de tre bästa bidragen per kategori i rangordningen tredje, andra och första pris.
Dessutom delas publikens pris ut till de bästa bidraget i varje kategori.

Se bidragen

Text:

Kategori 1: Mod
Kategori 2: Frihet
Kategori 3: Hunger

För att delta i tävlingen ska varje elev lämna in en skriven text på maximalt 5 A4 sidor. Varje elev väljer sedan ut ett avsnitt ur texten som ska läsas upp från scenen under LBS MEDIA AWARDS. Eleven ska inte läsa texten. Texten ska också skickas in som en låst PDF.

Pris
Priser delas ut till de tre bästa texterna i varje kategori i rangordningen tredje, andra och första pris.

Se bidragen

Musikproduktion:
En jury kommer att göra bedömningarna i respektive prisklass.

Pris
Bästa musik
Bästa text
Bästa musikproducent

Se bidragen